Hozzávalók:
1kg csirkefelsőcomb,
1kg csirkefelsőcomb,
1vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 babérlevél,
1 kiskanál
só,
egy csipet örőlt bors,
2sárgarépa,
30dkg csiperkegomba,
30dkg
zöldborsó,
2dl tejszin, 1evőkanál liszt,
fél citrom leve,
1evőkanál
mustár,
1kiskanál fölapritott friss vagy feleannyi száritott tárkony.
Elkészítés:
A combokat lebőrözzük,kicsontozzuk,a húst egycentis kockákra vágjuk.A hagymát megtisztitjuk,finomra apritjuk,az olajon,közepes lángon megfonnyasztjuk.A húst rádobjuk,kevergetve kb 3perc alatt fehéredésig sütjük.A babérlevelet hozzáadjuk,megsózzuk,megborsozzuk.Egy kevés vizet öntünk alá,és lefödve kb 30percig pároljuk.Ezalatt a répát és a gombát megtisztitjuk, feldaraboljuk,és a csirkéhez adjuk.4-5 percig pároljuk,majd 8deci vizzel fölöntjük. 5percnyi főzés után hozzáadjuk a zöldborsót.A tejszint a liszttel,és a citrom levével meg a mustárral összekeverjük,ezzel sűritjük a levest.2percnyi főzés után tárkonnyal fűszerezzük.
Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 616 kcal
Elkészítés:
A combokat lebőrözzük,kicsontozzuk,a húst egycentis kockákra vágjuk.A hagymát megtisztitjuk,finomra apritjuk,az olajon,közepes lángon megfonnyasztjuk.A húst rádobjuk,kevergetve kb 3perc alatt fehéredésig sütjük.A babérlevelet hozzáadjuk,megsózzuk,megborsozzuk.Egy kevés vizet öntünk alá,és lefödve kb 30percig pároljuk.Ezalatt a répát és a gombát megtisztitjuk, feldaraboljuk,és a csirkéhez adjuk.4-5 percig pároljuk,majd 8deci vizzel fölöntjük. 5percnyi főzés után hozzáadjuk a zöldborsót.A tejszint a liszttel,és a citrom levével meg a mustárral összekeverjük,ezzel sűritjük a levest.2percnyi főzés után tárkonnyal fűszerezzük.
Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 616 kcal
0 Megjegyzések