Hozzávalók:
5-6 dkg. füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 csokor petrezselyemzöld,
25 dkg. darált sertéstarja,
2 gerezd fokhagyma,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
só.
2 gerezd fokhagyma,
1 db. tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
1 evőkanál liszt,
1 dl. tejfel

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit megdinsztelünk. Hozzáadjuk a finoman felszeletelt zöldségeket, az apróra vágott zöldpetrezselyem és fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után felengedjük vízzel. A húsból, tojásból, zsemlemorzsából, zúzott fokhagymából a petrezselyemzöld, só, a maradék fűszerpaprika és az őrölt fekete bors hozzáadásával, vizes kézzel, kisebb húsgombócokat készítünk amiket a forró levesbe rakunk.
A lisztből és tejfölből habarást készítünk az ételt behabarjuk, pár perccel tovább forraljuk.Ha szükséges utánaízesítjük.
Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc