Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
6 dl tyúkhúsleves (kockából)
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
1 evőkanál fenyőmag
reszelt szerecsendió
őrölt fehér bors


Elkészítés:
A fenyőmagot forró margarinon megpirítjuk, majd a serpenyőből kivesszük, és félretesszük.
A rózsáira szedett brokkolit a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit fel-öntjük a húslevessel. A tejszínből és a lisztből készült habarással sűrítjük. A tűzről levesszük, botmixerrel turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk. A tejszínes krémlevest csészébe szedjük, a félretett brokkolival és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.