Hozzávalók:
kb. 50 dkg brokkoli
2 gombóc mozzarella
rizs főzőleve (annyi, hogy bőven ellepje a brokkolit)
3-4 kisebb babérlevél
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 kisebb szál zellerzöld

bors (annak aki szereti, én nem tettem bele)

Elkészítés:
Rizsfőzés után nem öntjük ki a főzőlevet, hanem átszűrjük a rizst, és a levét egy másik fazékba csurgatjuk - ha a rizs jobban megfőtt a kelleténél és elég sűrű a leve, akkor a legjobb. Ezután a fazékba beletesszük a friss, megtisztított, falatnyi darabokra vágott brokkolit (vagy ha fagyasztott brokkolit vettünk, akkor egyszerűen csak beledobjuk a darabokat a lébe). Ha nem lepi el a brokkolit, akkor pótoljuk egy kis vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a sót. Tegyük fel főni a rizslében lévő brokkolit.

Vágjuk apróra a petrezselymet és a zellerzöldet, és adjuk a felforrt léhez, főzzük a brokkolit puhára (általában 15 perc elég). Ha a brokkoli már puha, vegyük le a tűzről és törjük össze a brokkolit, vagy turmixoljuk botmixerrel. Majd hagyjuk hűlni, és amikor már csak kellemesen meleg, vegyük elő a mozzarellát, vágjuk apró kockákra.

Adjunk minden adaghoz fél mozzarellányi adagot, és keverjük jól össze, tálaljuk.

Tanácsok:
Én akkor szeretem a legjobban, ha már legalább 1 napot állt a hűtőben és jól összeértek az ízek. Jó étvágyat kívánok! :)