Hozzávalók:
25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 
25 dkg burgonya, 
2 dl tejföl, 
2 babérlevél, 
1 fej vöröshagyma, 
1 csokor petrezselyemzöld, 
2 evõkanál olaj, 
1 teáskanál pirospaprika, 
1 teáskanál liszt, 
ecet, só, cukor ízlés szerint, 
2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 
1 kupica konyak, 
2 szegfûszeg

Elkészítés:
A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután ráöntök 2 evõkanál vizet és beleteszem a hámozott, apró kockákra vágott burgonyát, meg az ugyancsak apróra vagdalt fõtt sonkát. Néhány percig pirítom, majd felöntöm 1 liternyi vízzel. Beleteszem a babérlevelet, megsózom, megborsozom, fûszerezem a szegfûszeggel és puhára fõzöm. A tejfölbe belekeverem a lisztet és behabarom vele a levest. Ezután ízesítem ecettel, cukorral, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintem. Jól kiforralom, végül beleöntöm a konyakot, és azonnal tálalom.

Elkészítési idő: 45 perc