A tökéletes rántott ételek panírja ropogós és könnyű. Néhány egyszerű szabály betartásával könnyen a miénk is tökéletes lehet.

Hozzávalók:
- sertéskaraj, comb, csirke vagy pulyka mell filé.
   A legoptimálisabb esetben borjú hús.
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj

Elkészítés:
A megmosott húst körülbelül fél centis vastagságúra felszeleteljük. Enyhén megütögetjük húsklopfolóval. Nem kell papírvékonyra kiklopfolni, mert akkor száraz lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Először lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Lehetőség szerint használjunk házi zsemlemorzsát, így a panír ropogósabb lesz. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, a mennyiség függ a serpenyő méretétől, de mindenféleképpen bő olajban kell süssük. A forró olajba tegyük bele a húst és mindkét oldalát süssük készre. Közben ne szurkáljuk meg, mert az értékes nedvek kifolynak, eláztatva a panírt és a hús is száraz lesz.

A húst helyettesíthetjük hallal, sajttal vagy zöldségekkel is. A sütési idő ilyenkor mindig az alapanyagoknak megfelelően változik.

Hogy még tökéletesebb legyen az ízhatás, a kész rántott hús mellé tálaljon Globus Ínyenc mártást. Mindegyik fajta rántott húshoz tökéletes választás.

A Globus Ínyenc mártás a majonéz krémességét és lágyságát ötvözi a savanyú uborka és a snidling pikáns ízével. A Globus Ínyenc mártással könnyen izgalmasabbá és változatosabbá teheti kedvenc ételeit: rántott ételeket, sült és grillezett fogásokat, szendvicseket.