Piskóta tésztához
150 g darált mandula
4 darab tojás (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
0,5 narancs reszelt héja
250 g reszelt sárgarépa
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)       

Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
1 tasak Dr. Oetker Eredeti
Puding vaníliaízű
40 g porcukor
250 ml narancslé
125 ml sárgarépalé
400 ml hideg habtejszín
0,5 narancs reszelt héja

Díszítéshez
néhány marcipán répa

Előkészítés

A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk. A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk. A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.