Oroszország válik a világ legnagyobb élelmiszerszállítójává Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy 5 év múlva Oroszországnak függetlennek kell lennie az élalmiszeriparágak minden területén, amelynek következményeképpen az ország a világ legnagyobb élelmiszerszállítójává válik. „A világ jó termőföldjeinek több, mint fele – 55%-a – Oroszország területén található. Az elkövetkezendő 4-5 évben meg kell teremtenünk az ország függetlenségét az élelmiszeripar összes területén” – monta Putyin. 

„Ezután pedig, Oroszország a világ legnagyobb élelmiszerszállítójává kell, hogy váljon” – jelentette ki az elnök

Oroszország fejleszteni fogja a high-tech iparágakat

„A gazdaság minőségi frissítéséhez tisztességes versenyre van szükség. Oroszország számára elengedhetetlen, hogy kidolgozzon egy menetrendet a high-tech iparágak fejlesztésére” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Föderációs Közgyűlésen mondott üzenetében a Kreml Georgijevszkij termében.

„Meg kell erősítenünk a helyzetünket az űrben, az atomenergia területén, újjá kell élesztenünk a kulcsfontosságú ágazatokat a repülőgép- és a hajógyártásban és a műszerek kifejlesztésében. Már megkezdtük a nemzeti elektronikai ipar újjáépítését a magántőke aktív részvételével” – hangsúlyozta Putyin.

Putyin: Oroszország a demokráciát választja

„Oroszország csak a demokratikus utat választja. Hangsúlyozom, hogy osztjuk az egyetmes demokratikus elveket, amelyeket az egész világ elismer, ugyanakkor az orosz demokrácia az orosz nép hatalma” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Föderációs Közgyűlésen.

„Változnak majd a kormányzó pártok, a kormány, az elnök, de ez az állam alapjait nem szabad, hogy érintse. A demokrácia nem csak azt jelenti, hogy lehetőségünk van megválasztani az ország vezetését, hanem azt ellenőrizhetjük is” – mondta az elnök.

Putyin: Oroszország egy új technológiai áttörést hajt végre

„Oroszországnak egy új technikai áttörést kell végrehajtania. Így képes lesz ellenállni a kiélezett versenynek a világpiacon, megőrizni szuverenitását és nemzeti identitását” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Föderációs Tanácsnak.

Putyin arra is emlékeztetett, hogy nagy harc folyik a munkaerőpiacon és az erőforrásokért. Az, aki kívülálló marad ebben a harcban, az egyúttal távol is marad ezektől az értékektől. Az elnök hangsúlyozta, hogy „Oroszország már nagyon sokat megtett ennek kiküszöbölése érdekében”.

Putyin: Oroszország növelni fogja geopolitikai aktivitását

A választások óta Vlagyimir Putyin december 12-én, az Alkotmány napján első alkalommal fordul a Föderációs Tanácshoz. Ez a 9. üzenet a sorban.

„A következő néhány év fordulópont lesz, nemcsak Oroszország számára. A globális változások korszakába léptünk. Oroszországnak nem szabad elhagynia magát, meg kell maradnia egy erős nemzetnek és országnak” – mondta Putyin. Hozzátette továbbá, hogy Oroszország növelni fogja geoplitikai aktivitását, hiszen ez rendkívül fontos a gazdaság, a kultúra, az ország diplomáciája és katonai ereje szempontjából.

A Kreml Georgijevszkij termébe több, mint 1000 embert hívtak meg, akik között nem csak a parlament tagjai, hanem kormánytagok, kormányzók, vallási vezetők és a legnagyobb sajtóorgánumok képviselői is jelen vannak – közölte az Oroszország Hangja tudósítója.