Ujjlenyomat olvasásával tervezi növelni a fizetések biztonságosságát a Discover Financial Services, az a cég, amely nemrég kötött partnerségi kapcsolatot a PayPallal - írja az americanbanker.com. 

A Discover riverwoodi központjában dolgozók lesznek a biometrikus azonosítást alkalmazó rendszer működésének tesztalanyai. A cég egyébként nemrég kötött partnerségi kapcsolatot a PayPallal, amely POS-terminál hálózat kiépítését tervezi. A cég központjában a cafeteria és helyi kisbolti vásárlásaikat egyenlíthetik ki a dolgozók az ujjlenyomatuk leolvasásával. A Discover a francia Natural Securityvel dolgozik együtt a biztonságosabb fizetési rendszer kialakításán. A dolgozókat már korábban is bevonták a tesztjeikbe, az érintésmentes fizetés kipróbálását is az ő körükben végezték.

A cég jelenlegi megoldása másképpen működik, mint a korábban meghiúsult próbálkozás a Pay by Touch nevű céggel, amely a felhasználók ujjlenyomatát egy központi adatbázisban tárolta. Az ügyletek feldolgozása ugyanis meglehetősen lassú volt.

A Natural Security újabb megoldásánál az ügyfél a fizetési információkat egy kulcstartón vagy a tárcájában egy arra alkalmas, kis méretű eszközön tartja. Az ujjlenyomat olvasás tulajdonképpen az azonosítás, így a biztonságosság növelése érdekében történik majd.