Roppant egyszerű elkészíteni, bátran ajánlom azok számára is, akik úgyérzik, képtelenek lennének rá vagy nincs hozzá türelmük!
A házilag készített szaloncukorral még kellemesebbé tehetjük a karácsonyt, hiszen ez is egyfajta figyelmesség a családnak. Ajándéknak is kíváló.
Egy adagból 40 db szaloncukor készül. A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni.
hozzávalók 12 főre
20 dkg hántolt mandula
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
egy kupica rum
20 dkg étcsokoládé
Egy adagból 40 db szaloncukor készül. A marcipánba nem kell feltétlenül narancshéjnak kerülnie, lehet simán natúran is készíteni.
hozzávalók 12 főre
20 dkg hántolt mandula
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
egy kupica rum
20 dkg étcsokoládé
elkészítés
A mandulát porrá őröljük, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy kupica rumot adunk hozzá (nem aromát!), és éppen csak annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Nagyon keveset kell adni és lassan kell adagolni!
Miközben kézzel keverjük, mehet bele a kandírozott narancshéj. (A recept, amit feljebb megadtam, egész narancskarikákra szól, de úgyis jó, ha csak a héját kandírozzuk. Az eljárás ugyanaz.)
Kézzel megformázzuk őket, majd egy sütőpapírra felsorakoztatjuk a majdnem kész cukrokat.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és villa segítségével egyenként megmártjuk benne a cukrokat. Visszatesszük a sütőpapírra, és megvárjuk míg megszárad. (Van aki hűtőbe teszi, én nem szoktam, mert így megfehéredik a csokoládé.)
Mikor megdermedt, szép papírba csomagoljuk őket. Ajándéknak tökéletes, én biztosan készítek a szeretteimnek egy adagot.
0 Megjegyzések