Felháborodtak Stohl András volt börtöntársai, miután megtudták, milyen képet festett a színész raboskodása hónapjairól. Másik könyvet írnak arról, milyen volt a művésszel ülni.
 

 
Nem csak a büntetés-végrehajtási szervezetnél verte ki a biztosítékot Stohl András Magyar börtönpokol című könyve. A Bors megtudta, hogy érdekes vállalkozásra készülnek azok a börtönben raboskodó elítéltek, akikkel Stohl András ült.

A Kozma utcai bv-intézet lakói közül néhányan úgy döntöttek, könyvben rántják le a leplet a Nemzeti Színház művészéről. Szerintük ugyanis a „sztárelítélt” nem valós képet festett a rácsok mögött töltött időről: a börtön ugyanis számára korántsem volt pokol. Úgy tudjuk, már fel is kértek egy újságírót, hogy öntse formába visszaemlékezéseiket, a leendő szerző pedig igent mondott.

Egyelőre nem tudni, hogy a volt börtöntársak milyen titkokat őriznek Stohl Andrásról, de már maga a tény is érdekes: hogyan látták ők a Nemzeti Színház művészét a rácsok mögött. Hogyan viselkedett Stohl egy-egy nehéz helyzetben, nagyképű volt-e vagy esetleg jószívű, barátkozó vagy elutasító?

Információnk szerint az elítéltek nagy durranást ígérnek, és abból a könyvből nem lesz évekig tartó pereskedés, mivel abban arccal, névvel vállalják a történteket, és a kéziratot a megjelenés előtt a Belügyminisztériummal és a bv-vel is egyeztetik.

Kérdés, mit szólnak ehhez az érintettek. A büntetés-végrehajtási szervezet nem akadályozhatja meg, hogy bárki könyvet írjon a börtönben szerzett tapasztalatairól, de aligha örülnek a téma népszerűségének.  – A büntetések végrehajtá­sáról szóló jogszabály a fogvatartottak sajtónyilatkozatának kérdéskörét szabályozza – közölte röviden Szalai Tímea, a büntetés-végrehajtási szervezet sajtóirodájának osztályvezetője.

A Stohl András, Magyar börtönpokol című könyv íróját nem aggasztja a váratlanul felbukkant konkurencia.  – Sajtó- és szólásszabadság van, emellett egy demokratikus országban élünk, írjanak, amiről csak szeretnének. Csak kiadót kell találni hozzá – regált a Borsnak Szalai Vivien.

– Sok sikert kívánok a készülő könyvhöz, és erre is csak azt tudom mondani, továbbra sincs szükségünk vérnyomáscsökkentőre a kialakult helyzet miatt. Andrással a könyvünk abszolút bestseller, s ez elég, hiszen nekem mindig is egy értékmérőm volt: az olvasóim – tette hozzá Szalai Vivien. 

– Továbbra sem szeretnék nyilatkozni – reagált a Borsnak Stohl András.