Vannak, akik újra fellépnek, mert annyira nagy sikernek örvendtek, vannak, akiknek ez lesz az első, de kihagyhatatlanok, mert NAGYBETŰKKEL beleírták magukat a magyar zenetörténelembe.

December 7-én újra megrendezik azt a Retro Fesztivált, ami az elmúlt négy alkalommal a hazai pop-ipar színe javát vonultatta fel.

Az idén sem lesz ez másként: a Retro Rádió, a Kölcsey Televízió és a Kelet-Magyarország által szervezett esemény már 5. alkalommal hívja színpadra a magyar zene legjobbjait, és bulizni a rajongóit a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

Az elmúlt fesztiválok alatt már bebizonyosodott, hogy Szikora Robiért sikítanak a hölgyek, ha pedig Gyuri bácsi és Klárika lép a színpadra még az idősebbek is felállnak ülőhelyeikről és táncra perdülnek.

Az első Retro Fesztivált 2007-ben rendezték meg és már eddig is felvonultatta a hazai zenei élet színe javát: van közöttük olyan, aki a 90-es, de akad, aki a 60-es években tett szert hírnévre. Ezért a szervezők azt mondják, hogy - egyfajta - generációs találkozóra invitálják a kikapcsolódni vágyókat. A fellépők névsorát igyekeztek úgy összeállítani, hogy a nagyszülők és a gyerekek is jól érezzék magukat.

Tapasztalataink szerint sok fiatal ilyenkor döbben rá, hogy nagyszerű élmény ÉLŐBEN bulizni a 80-as évek előadóinak slágereire.

Az 5. Retro Fesztivált a Delta zenekar indítja, ami a korábbi évtizedek nagy magyar slágereit dolgozta fel. Majd 3 K-betűs előadó következik, vagyis Keresztes Ildikó, Kovács Kati, Korda Gyuri és Balázs Klári. A rock-vonalat Pataky Attila erősíti, majd a Hooligans élő koncertje zárja a sort.

A zene mellett az idén is elmaradhatatlan Luca-napi Pálinka Ünnep gondoskodik arról a Bujtosi Szabadidő Csarnok előtti téren, hogy a fesztiválozók ne csak a magyar zenéket, hanem a magyar folyadékokat is élvezzék. A bulizók ezúttal is ingyen léphetnek a pálinkafalu területére, valamint az is jó hír, hogy lesz ruhatár.

A szervezők örömmel közölték, hogy sikerült leszorítani a jegyek árát. Mindössze egy mozijegy árával megegyező összeget kell leszurkolni az egész estés buliért, ráadásul a Kelet-Magyarország előfizetői 300 Ft-tal olcsóbban vehetik meg az 1.500.- Ft-os belépőt.

Kapunyitás december 7-én, pénteken, 18 órakor a Bujtosi Szabadidő Csarnokban és 19 órakor startol az 5. Retro Fesztivál.