Tavasszal nagy sikert aratott a Bulvárszínház által, Gregor Bernadett, Beleznay Endre, Straub Dezső főszereplésével bemutatott A szerelmes nagykövet című vígjáték, így a színtársulat egy újabb nevetős színdarabbal örvendezteti meg a nyíregyházi színházrajongókat.

Harsányi Gábor, Farkasházi Réka, Sáfár Anikó, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Várkonyi András - igazán parádés szereposztással látható a Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című francia vígjáték november 24-én, szombaton, 19 órakor a Váci Mihály Kulturális Központban.

A fővárosi Fogi Színház-B. Bulvárszínház előadásában november 24-én este Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében láthatják az érdeklődők a francia színművész és színműíró Louis Velle: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című vígjátékát.

Vajon, hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és kicsit lökött családját a nagyipari kokainkereskedéssel? Elképzelhető egyáltalán, hogy a káplán lenne a maffiafőnök? A drogterjesztő pedig nem lenne más, mint a nagynéni? S miről beszél a nyámnyilának bemutatkozó albérlő diák, amikor titokban a millióit kéri számon a bácsikájától? S miből él az a szobrász, aki eddig még egyetlen szobrot sem tudott felmutatni?

Közben azon drukkolunk, hogy a befalazott hulla épségben elérje a Szajnát. No és a szerelem? Hát, persze, hogy van. A lánynak még egy eltitkolt gyereke is talán? Na, ne! A vígjáték végére persze minden kiderül. Egyébként nemrég olvastuk a helyi harsonában: a kegyszerüzlet fölötti kis szoba visszafogott életvitelű katolikus diáknak kiadó! Bátraké a szerencse!

Louis Velle (1926. május 29.) egyébként ismert francia színész, akit 1951 óta láthatunk a filmvásznon, például a Parázsló szenvedély (2006), a Mint a király (1996), a Lépj olajra (1971), a Keselyük karmaiban (1964) című filmekben, de színházi berkekben is népszerű úgy, mint színművész, s mint komikus színművek írója.

Szenteltvíz és kokain című komédiáját Franciaországban 1956-ban a Gramont Színházban, nem sokkal később, Magyarországon 1957. december 25-én az egri Gárdonyi Géza Színház Kamaraszínháza mutatta be Mezei Éva rendezésében Szerelem Párizsban, illetve Péter Fillérhez produkciós címmel. A próza eredeti címe: A la monnaie du pape. Az immár több mint ötven éve íródott darab ma is aktuális, igen humoros történet, remek poénokkal tűzdelt. A komédiát Komoly Péter fordításában, Straub Dezső rendezésében láthatjuk.

A Fogi Színház - alapította: Fogarassy András - az elmúlt tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe. Repertoárjukon szerepel többek között felnőttek számára a sokak által kedvelt Mágnás Miska, A szerelmes nagykövet, az Elvámolt nászéjszaka, a Négy férfi gatyában c. vígjáték, gyermekeknek: a Pán Péter, a Süsü, a Szaffia Dr. Bubó. 2012-ben mutatták be színpadon először Magyarországon a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című tanulságos mesejátékot és Budapesten első ízben láthatta a közönség a francia Velle tollából íródott: Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című vígjátékot.

Fogarassy András, a Fogi Színház vezetőjének elsődleges célja az ország különböző pontjára, a társadalom szélesebb rétegeihez eljuttatni megfizethető színházi élményeket, házhoz vinni a kultúrát.