A hagyományosabb büntetések mellé egy érdekesebbet is kapott egy szabálytalan autós az USA-ban. Önmagát pocskondiázó táblával kell egy kereszteződésben állnia. 

"Csak egy idióta kerüli ki az iskolabuszt a járdán" - ezzel a felirattal ellátott táblával kell a jövő héten egy clevelandi útkereszteződésben várakoznia Shena Hardinnak. A hölgyet a bíróság ítélte erre a feladatra egy közlekedési szabályszegés nyomán.

Az Egyesült Államokban gyakran megállítják a forgalmat, amíg az iskolabusz gyerekeket vesz fel. Így történt ebben az esetben is, csakhogy a hölgy a várakozás helyett inkább a járdán kerülte ki a helyszínt. Ráadásul nem egyszer. A sérült gyermekeket szállító jármű sofőrje megunta a hölgy mutatványait és feljelentette az autóst a rendőrségen, akit a következő alkalommal már egy járőrautó várt.



A bíró amellett, hogy 30 napra felfüggesztette a vezetői engedélyét, illetve 250 dollár pénzbüntetésre ítélte, arra is kötelezte, hogy a jövő héten két napig 7.45-8.45 között az említett helyszín közelében lévő kereszteződésben a táblával a nyakában ácsorogjon.

Itthon javítana a közlekedési morálon hasonló büntetések bevezetése?