hozzávalók 8 főre 

500 g darált háztartási keksz
5 dkg barna cukor (por)
2 kk szezámmag
10 dkg darált mák
5 dkg dió (durvára vágott)
5 dkg dió (darálva)
5 dkg mazsola
3 ek baracklekvár
2 ek mogyorókrém
4 dl langyos tej
6 kk instant nescafé

story
Ember tervez, isten végez. Nem volt kókuszreszelék! Elkészíteni mégis egy kis leleménnyel sikerült...
Igaz teljesen más íz kompozíció született. A végeredmény egy újabb gasztronómiai élmény.
Ajánlom azoknak, akik nem szeretik a kókuszt.

elkészítés
A langyos tejben feloldjuk a nescafét és a fele cukrot.
Majd hozzákeverjük a kekszhez.
Beletesszük a szezámmagot, a mazsolát, a fele darált mákot, a mogyorókrémet, a lekvárt és a darált diót. Az egészet összekeverjük.
Kezünkkel golyókat formálunk.
A golyócskák közepébe durva diót teszünk.
Végül meghempergetjük az elkészített dió-mák-barna cukor keverékében.
Hűtőben tároljuk.
költség: 800 Ft
költség egy főre: 100 Ft
elkészítettem: 25 alkalommal