Nagyot csalódott Stohl Andrásban a Jól-Lét Alapítvány, amelynek megígérte: négy évig büntetésétől függetlenül drog- és alkoholellenes kampányt visz velük. 

Nagyot csalódott Stohl Andrásban a Jól-Lét Alapítvány, amelynek megígérte: négy évig büntetésétől függetlenül drog- és alkoholellenes kampányt visz velük, de Bucival több mint nyolc hónapja, szabadulása óta érdemben nem tudtak beszélni vele.

Pedig Stohl András súlyos sérülést okozó, drogosan és ittasan elkövetett közúti balesete miatt első fokon két és fél éves börtönbüntetésének öt hónapra faragásában enyhítő körülményként értékelték a végső verdikt előtti, rohamtempóban lezavart 20 drogellenes előadását, illetve a beígért folytatást.

Mostanra azonban kiderült: mindez ígéret maradt, hiszen szabadulása óta hiába keresi a meghívások tucatjai miatt magyarázkodni kényszerülő Stemmler Mihály, aki nyáron panaszolta először, hogy cserbenhagyta őket a színész, aki akkor még folytatást ígért.

– Személyes zarándoklatom tapasztalatából, tanulságából született meg az elhatározás, hogy ügyemben bármilyen döntés születik majd, ezt folytatni kell. Ez a mostani nyilatkozat és a mögötte duzzadó akarat, folytatni tovább, kézből kézbe, szájról szájra, mint a szeretet láncolata – bizonygatta az együttműködési megállapodás aláírásakor tavaly július végén, jogerős ítélete előtt néhány héttel Stohl.

– Vártam, hogy jelentkezik, aztán kénytelen voltam felhívni a sokasodó meghívás és a vállalt feladatai elvégzése miatt, de egyszer sem ért rá legalább megbeszélni a jövőt. Sajnos sokaknak csalódniuk kellett miatta az alapítványunkban – mondta Stemmler Mihály.
Az aláíráskor jelen lévő Takáts Tamás (55) is hitt abban, hogy egy önzetlen munka vette kezdetét.

– Támogattam a kezdeményezést, sajnálom, hogy Stohl András nem tartja be, amit vállalt. A jelek szerint igaza volt azoknak, akik szerint csak a börtönt akarta megúszni. Én sosem drogoztam, az igaz, hogy ittam, de nem vezetek. Ha úgy gondolja az alapítvány, szívesen beszélek Stohl helyett a veszélyekről – mondta a blueszenész. Stohl Andrást lapzártánkig nem sikerült utolérnünk.