Nem is gondolnátok, de a borcsokoládé kimondottan magyar találmány. Kugler Géza 1800-as évek végén írt könyvéből származik az eredeti recept. A bor és a csoki együtt különös ízpárt alkot, a csoki a bor gyümölcsös ízeit felerősíti. Kata segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el ezt a testet-lelket melengető italt. 

Hozzávalók 2 pohárhoz:

2 dl jó minőségű vörösbor
10 dkg étcsokoládé
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj

A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel.

Óvatosan kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk. Isteni finom. Igazi téli ital, feldobja a fagyos hangulatot.