Ez a kissé "részeges" recept bódítóan hat majd az ízlelőbimbóira; hagyja magát elcsábulni!

Palacsintához
2 db alma
20 dkg liszt
3 dl tej
2 db tojás

napraforgóolaj a sütéshez
porcukor

Portóis mazsolához
2 dl portói bor
2 dl száraz vörösbor
15 dkg mazsola
0.5 kk őrölt fahéj
10 dkg csipkebogyólekvár
Tálaláshoz
20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 3498 kcal
Húsmentes étel
Elkészítés

A tojást és a tejet fél kávéskanál sóval összekeverjük, és csomómentesre eldolgozzuk benne a lisztet.  Fél órán át pihentetjük, és addig elkészítjük a portóis mazsolát. Ehhez a kétféle bort feltesszük főni, nagy lángon 2,5 decire redukáljuk. Ekkor beletesszük a mazsolát és a fahéjat, és további 10 percig főzzük. Utoljára adjuk hozzá a lekvárt, de már csak éppen hogy feloldjuk a lekvárt, és le is vesszük a tűzről. Ha a kihülés során megdermed és összesűrűsödik Portóival lehet higítani.

A fehércsoki felolvasztásához vizet melegítünk, hogy gőz felett tudjuk megolvasztani. Folyamatosan kevergetjük az olvasztás közben.

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a palacsintatésztába forgatjuk.

Kisütjük az almás palacsintákat és háromszögletűre hajtjuk őket.
Tálalás

A palacsintákat tányérokra adagoljuk, megszórjuk a portóis mazsolával. Olvasztott fehércsokival és porcukorral díszítjük.