Kőszeg, szeptember 27 - 30.

Szüreten alapból jó részt venni: evés, de főleg ivás a feladat, maskarások vonulnak vígan, látványosság bőven akad. Még jobb, ha a program zenés rendezvénnyel párosul. Mint például idén Kőszegen, ahol szeptember 27-től 30-ig a szürettel együtt…

...nemzetközi fúvószenekari találkozót is rendeznek a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház programszervezői. A kínálat idén is remek: őszi témájú kiállítás nyílik, fúvós szerenád kezdődik, tűztáncosok a misztikus keletet és a kelta világot idézik meg, népzenészek, néptáncosok váltják egymást folyamatosan a színpadon, borkirálynőt választ a település, és az is kiderül, melyik nedű lesz 2012-ben a Város Bora.

Az első hordó szőlőlét hivatalosan 28-án verik csapra a jelenlévők. Lesz jelmezes szüreti karnevál, többféle mazsorett produkció, a fúvósok szinte megállás nélkül fújják, a Just For Fun Country Line Dance táncos műsorral szórakoztat. Iskolai csoportok szerepelnek, bordalokat énekelhetünk a Concordiával, hastáncosok varázsolnak bennünket másik dimenzióba, fellép Polyák Lilla és Homonnay Zsolt, és érkezik Wolf Kati.

Jó idő esetén az Üveghegyen Túl zenekar és a KVARC is muzsikál. Mi is csináljuk a fesztivált: Meggie egyedül énekel, de új, fiatalokból álló bandájával, az Epizóddal is bemutatkozik. Végre itthon koncertezik az Ocho Macho (ahogy minden évben ilyenkor, amikor még Biginél 6-kor volt a nevük). A szüreti bálon a Zero pengeti a húrokat. Zenél a pécsi Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekar, a Kőszeg Big Band, a Varnyú Country, az Ataru Taiko és a Mystery Gang. Vidámparkban, kézművesvásáron is bámészkodhatunk, kóstolhatunk különleges ételeket, pálinkákat és főleg bort. Hiszen szüret lesz Kőszegen!