Mireille Guiliano könyveiből arra már választ kaphattunk, hogy a francia nők miért nem híznak, és hogyan csinálnak karriert, most pedig a párizsi divat legmenőbbnek számító nagyasszonya, Ines de la Fressange árulja el, hogy mi a párizsi sikk, és mi a párizsi nők (vagy inkább Ines) titka.

Mondhatnánk rosszmájúan, hogy a pénz, hiszen Ines de la Fressange arisztokrata származású, bankárcsaládba született, remek fizikai adottságainak (180 cm és 50kg) köszönhetően a nyolcvanas években a Chanel első számú topmodellje és Karl Lagerfeld legkedvesebb múzsája volt. Mindezt csak részben cáfolja meg az Elle divatrovatának szerkesztőjével, Sophie Gachet-val közösen jegyzett stíluskalauza, ami – szögezzük le rögvest – leginkább azok számára lehet szórakoztató, akik viszonylag jól – az Eiffel-tornyon, a Louvre-on és a Galeries Lafayette-en túlmenően is – ismerik Párizst, tehát tudják, hogy a Monoprix egy szupermarket-lánc, és hogy a Petit Bateau miért ikonikus üzlet.

A négy részre osztott kötet első felében Ines hat pontból álló alapszabályát mutatja be annak, hogy hogyan áll az öltözködéshez egy igazi párizsi nő, majd konkrét vásárlási útmutatójában röviden vázolja milyen alapdarabokba – pl. ballonkabát, kis fekete ruha – kell beruháznunk. Ezt követően szépségápolási, lakberendezési és háziasszonyi tippek következnek, végül Ines legkedvesebb párizsi üzleteinek, éttermeinek és kávézóinak listájával zárul a kötet. Ezekért természetesen Franciaországba kell utazni, a párizsi megjelenést viszont szerencsére könnyedén megvalósíthatjuk itthon is, hiszen tengerészkék pulóver, ujjatlan trikó és fehér farmer nálunk is jó néhány boltban kapható.

Alexandra, 4999Ft