(MTI) - A tihanyi ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál képzőművészeti anyagából mutat be válogatást szombaton nyíló galériájában a Budapest Park; a kiállítás-megnyitót táncszínházi előadás és koncert kíséri.

Az augusztus 11. és 20. között Tihany több helyszínén párhuzamosan megrendezett ARTplacc alapját az élvonalbeli kortárs képzőművészeti galériák közös kiállítása és egyben vására adta. A szervezők a 2012-ben másodszor megtartott rendezvénnyel a művészet köré épített falakat kívánták lebontani a Balaton mellett.
A szombaton nyíló ARTplacc After kiállítás ezúttal a fővárosi közönségnek nyújt betekintést a Tihanyban idén bemutatott anyagból. Az ekkor nyíló Budapest Park Galéria látogatói Antalaci, Mátyási Péter, Rabóczky Judit munkáival, a Panel Contemporary videóválogatással, valamint Szalay Péter és Szőke Krisztián, a Töreki Művésztelep rezidenciaprogram művészeinek alkotásaival találkozhatnak.
A tárlat része lesz a Robotinvázió válogatás Babos Bertalan Zsili, Bradák Balázs, Fat Heat, Gyarmati Zsolt, GG, mr. zero, Őrsi Böki András és Szabó-Lencz Péter műveivel, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszéke fiatal grafikusainak számos munkája is - közölte az MTI-vel az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál.
A szeptember 30-ig megtekinthető kiállítást szombaton 19 órakor a Flash Art főszerkesztője, Rieder Gábor művészettörténész nyitja meg, majd Pataky Klári mozgás- és táncszínházi társulata lép fel. Az estét az Irie Maffia koncertje, majd dj-parti zárja.