(MTI) - Schell Judit, Bodrogi Gyula, Kulka János jelmezeit is felvonultató színházi kiállítás várja a látogatókat a fővárosi Allee Bevásárlóközpontban; a Nemzeti Színház múltját és jelenét interaktív formában bemutató tárlat szombattól és október 15-ig látható.

Mint a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében olvasható, a tárlaton színháztörténeti tárgyi emlékeken keresztül mutatják be az évszázadokon átívelő múltat, ugyanakkor Schell Judit estélyi ruhakölteménye, Bodrogi Gyula királyi ornátusa vagy Kulka János jelmeze mind a nemzet színházának jelenlegi értékteremtő munkáját példázza.
A gyerekekről sem feledkeztek meg a tárlat szervezői, hiszen a kiállítás ideje alatt a színházi sminkelést, a jelmez- és díszletkészítést is kipróbálhatják a legkisebbek. A felnőtteket pedig a színház titokzatos világa várja, a felfedezőútra Kornis Mihály színházi szótárából való válogatás kíséri el a színfalak mögötti életre kíváncsiakat.
Csaknem 100 négyzetméteren színlapok és plakátok, maszkok, díszletek, makettek, rézkarcok és egyéb színháztörténeti emlékek, valamint a Nemzeti Színház előadásait beharangozó rövidfilmek várják az érdeklődőket.
Az interaktív kiállításon a látogatók megismerkedhetnek többek között Az ember tragédiája, a János vitéz és a Sárga liliom című előadások jelmezeivel, kellékeivel, díszleteivel, betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé.