Az emberek könnyen megvezethetők. Egy új gyűjtőoldal jelent meg a külföldi mintára ezer szépet ígérve, csak úgy zsúfolják össze az embereket. Senkinek nem is jut eszébe megnézni ki üzemelteti az oldalt egyáltalán ki a felelős ha oda regisztrálok és használják az email címét? Hihetetlen butaság közepette az emberek jobban bíznak egy ingyenes ígéretben, ezért lehet az országgal bármit csinálni és bármibe belevinni a magyarokat, elég csak ígérni!
Elég ígérni a választásokon, akár szélsőjobboldalnak, hogy most ők hozzák a Kánaánt a magyaroknak és mi mindent elhiszünk.. és bűnözők kezére játsszuk akár a hatalmat is.
Közben tisztességes vállalkozásokban, ahol jelentősebb keresetek érhetők el, persze nem ingyen a jobbnál jobb szolgáltatásokkal és termékekkel nem tudják meggyőzni az embereket. Talán egy táplálékkiegészítőt is ingyen kellene adni, vagy szolgáltatást is, hogy azután a bevételből milliókat keressünk? A nulla forintból hogyan lesz 1 milliós havi kereset? Sokan azt hiszik ha nem kell fizetni akkor nem fizethet rá, de ez nem így van! Óriási károkat okoznak ezzel a becsületnek, hiszen úgyis kiderül minden ingyenes dologról hogy mégiscsak kell fizetni, és általában az a vége hogy ráfizetés lesz. A sok begyűjtött csatlakozóból azért mégiscsak kihúznak egy csomó pénzt és ezért semmit nem fognak kapni. Legutóbbi példa erre a KMD csatlakozás ahol legalább a szervezők adták a nevüket, mi lett belőle? Az összes csatlakozónak felajánlották fizessenek be egy több mint egy éve működő cégbe, és ezzel a szervezők jelentős bevételhez jutottak, szinte munka nélkül, ugyanis minden csatlakozó után egy csomóban kaptak dupla jutalékokat. Modern szélhámosságok már a legalizálás útján csalnak ki jelentős jövedelmeket.

Minden ilyen oldal esetén amely ingyen ígér bármit, csak a csalódás vár az emberekre, és még mindig nem tanulnak belőle!
Mégis a legnagyobb gond nem tanulták még meg, ha egy oldalon nincsen cím, vagy telefonszám amit le lehet ellenőrizni akkor az nem oldal és legalább annak nem szabad hinni!! Éppen elég az olyan csaló is aki a nevét adja hozzá!
Radnó György - Pólus Média