A világ egyik legszebb kilátása nyílik a Hilton Budapest szobáiból, ezt állapította meg a világhírű utazási portál, a Tripadvisor.com. Márciusban egy tízes listát közöltek a világ legszebb kilátással rendelkező szállodai szobáiról, amin a Hilton Budapest 5. lett.
SZM
  

A Budai Várnegyed szívében álló szálloda szobáiból és étterméből csakugyan csodálatos a budapesti és dunai panoráma. Nemcsak a Halászbástya látszik innen, de szemben a Parlament épülete, a Duna, a hidak, sőt, a Margitsziget is.

A Hilton Budapest Pintér Béla tervei alapján, 1977. január 1-én nyílt meg. A szálloda egy XIII. században alapított dominikánus rendi templom és kolostor rekonstruált romjaira épült. 


A Szent Miklós dominikánus kolostor egyidős a város alapításával. Főiskolája a mohácsi vészig a legjelentősebb volt az országban. 

A kolostor maradványai felett emelkedik jelenleg a hotel északi szárnya, míg a déli szárnyat az 1770-es évek végén épített egykori jezsuita kollégium fala díszíti. A kettő között a kolostortemplom romjai és egykori tornya magasodik.

A Hilton Budapest a külföldi turisták egyik legnépszerűbb célpontja. Ami nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy gyönyörű kilátáson túl milyen kellemes sétákat lehet tenni innen a várba, és mennyire közel van a belváros.


A Tripadvisor oldalán egyébként a vendégek 90 százaléka kitűnőnek vagy nagyon jónak minősíti a szállodát. Külön plusz pont, hogy a Tripadvisor összes vendég-bejegyzésére válaszolt a szállodaigazgató.