Néhány szülő attól tart, hogy nem írathatja be gyerekét a 2-es Számú Általános Iskola első osztályába, mivel a legutóbbi iratkozásnál gondok voltak a számítógépes programmal. Portálunk megkeresésére azonban a tanintézet aligazgatója és a tanfelügyelő is megnyugtató választ adott: a gyerekek neveit feljegyezték, májusban pedig ismét iratkozhatnak.

 Lévén, hogy nem az iskolához tartozó körzetben laknak, az iratkozás második szakaszában – azaz március végén, amikor már nem csak a körzet gyerekeit írathatták be az adott tanintézetbe, hanem bárkit – szerette volna beíratni gyerekét az a szülő, aki panasszal fordult portálunkhoz. A számítógépes rendszer meghibásodására hivatkozva azonban nem vették hivatalosan is nyilvántartásba a gyereket, és rajta kívül még több mint harminc kicsit. A szülők attól tartanak, nem lesz hely gyerekeik számára a  legközelebbi iratkozási időszakban, május 2–9. között, amikor azokat a gyermekeket lehet beíratni bármelyik tanintézetbe, ahol még szabad hely van.  
Máshol is hibás volt a rendszer Portálunk megkeresésére Márton Imre, az iskola aligazgatója, valamint Fejes Réka, az I-IV. osztályosokért felelős tanfelügyelő is megnyugtató választ adott. „Felírták a gyerekek neveit, azaz nyilvántartásba vették őket, csak a bonyolult számítógépes programmal voltak gondok, ezért nem lehetett érvényesíteni a neveket. Máshol is meghibásodott a rendszer, volt olyan iskola, ahol nem volt már több hely, mégis engedte a program, hogy tovább iratkozzanak. A negyedik szakaszban, május elején ismét iratkozhatnak azok, akik nem a körzetben laknak” – mondta Fejes Réka tanfelügyelő. Az iskola aligazgatója, Márton Imre is megnyugtató választ adott: „Nem rajtunk múlott a rendszer meghibásodása, az egész városban gondok voltak a programmal. Körzettől függetlenül májusban ismét iratkozhat bárki, egyébként kevés gyerekünk van a körzetben” – mondta a tanintézet vezetője.  
Négy szakaszban zajlik az iratkozás
 A tanügyi törvény előírása szerint ebben az évben négy szakaszban történik a kicsik első és nulladik osztályba való beíratása: március 5–16. között a körzeti és a művészeti iskolákba lehetett beíratni a gyermekeket, március 20-27. között körzettől függetlenül, bármelyik iskolába be lehetett íratni a gyermekeket. A harmadik időszakban, április 23–25. között újra a körzethez tartozó iskolába írathatják be a szülők azokat a gyermekeket, akiket március elején nem írattak be. A negyedik szakaszra május 2–9. között kerül sor, ebben az időszakban azokat a gyermekeket lehet beíratni bármelyik tanintézetbe, ahol még szabad hely van, vagy akiket bármilyen okból kifolyólag még nem írattak be szüleik egyetlen tanintézetbe sem.