Föld napi rendezvényeink 
1. április 20. 17:00 – Nyíregyháza, Kossuth tér - CRITICAL MASS - a Zöldkerék Alapítvánnyal közös szervezésben
2. április 21. 9:00-14:00 - Földnapja Futurobival az Interaktív Multimédiás Ökojátszóházban - az Egészséges és Fenntartható Jövőért Alapítvánnyal közösen (Nyíregyháza - Sóstófürdő)
3 április 22. - Föld Napi természetjáró túra 2012. - Beregi-sík (Márokpapi)



Critical Mass – Nyíregyháza 
Kerékpáros közlekedés április 20-án Nyíregyházán! 
A Föld napja (04. 22.) alkalmából 2012. április 20-án péntek délután, Critical Mass, kerékpáros közlekedést szervezünk Nyíregyházán. A rendezvény célja megmutatni, hogy sokan szeretünk kerékpározni, és hogy érdemes kiszállni az autóból. Kerékpározni gyors, környezetbarát, egészséges és kellemes. Szeretnénk, ha Nyíregyházán sokkal többen ülnének rendszeresen kerékpárra. 
Indulás a Kossuth térről 17. 00 órakor, a közös közlekedés becsült időtartama 40 – 50 perc, érkezés a Kossuth térre. 
Kazai Béla 
Zöld Kerék Alapítvány            
70/220-38-85                         



Földnapi önkéntes szombat Futurobival! 
Ha részt veszel programjainkban április 21-én szombaton Futurobi Interaktív Multimédiás Ökojátszóházában, gyermeked ingyen léphet be a játszóházba és még egy bográcsebéddel is megvendégelünk! 
Programok amiben segítséged kérjük: 
Virágültetés – faültetés - közösségi komposztkeret készítés - szalonnasütő hely rendbetétele – lomtalanítás – tereprendezés – kerítésfestés - kerítésjavítás 
Időpont: 2012. április 21. (szombat) 9:00-16:00 
Kérünk április 20-ig jelezd részvételedet a programon az alábbi elérhetőségeken! 
Jelentkezés és információ: Varga András - játszóházi csoportvezető 
06/30-236-7389 - bandiras80@gmail.com 


Föld Napi természetjáró túra 2012. 
Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület idén is megszervezi tavaszváró túráját!
Helyszín: Beregi-sík, Márokpapi környéke
Időpont: 2012. április 22. vasárnap (Föld Napja)
Indulás: Csiperke Erdei Iskola és Tábor (Márokpapi, Kossuth u. 111.) 1000 
Árak:
- túravezetés az adott napon ingyenes
- útiköltség 1.500 Ft/fő – az E-misszió Egyesület által bérelt különjárattal történő utazás esetén 
Utazás:
- Egyesületünk különjáratot bérel, mely vasárnap reggel indul Nyíregyházáról. A korlátozott kapacitás miatt (35 fős autóbusz) az autóbuszos utazást választók esetében fontos a jelentkezés és a részvételi költség (1.500 Ft/fő) befizetésének sorrendje.
Találkozó: Nyíregyháza a vasútállomással átellenben lévő Profi üzletlánc parkolója. (buszindulás: a túra napján reggel 800)
- Egyéni utazás esetén: Budapestről Nyíregyháza az M3-as autópályán érhető el. A helyszín Nyíregyháza – Vásárosnamény – Márokpapi útvonalon, a 41-es úton közelíthető meg. A 41-es útról Csaroda után 2 km-re kell letérni jobbra. (E-misszió Egyesület Csiperke erdei iskolája - Kossuth u. 111 sz.).
Túra hossza: megközelítőleg 4-5 Km, ami sétával, fényképezéssel és pihengetéssel együtt 3-4 órát vesz igénybe.
Útvonalterv: Nyíregyháza – Vásárosnamény – Tákos – Márokpapi – Tarpa – Nyíregyháza
- Tákos (akik még nem jártak erre, azoknak ajánljuk a református templom - 200 Ft/fő a belépő - és a Keresztszemes Múzeum megtekintését, továbbá itt lehetőség van kávézásra is)
- Márokpapi Csiperke Erdei Iskola - túránk kiindulópontja - megújuló energiahasznosítási rendszereink bemutatása (napkollektor, napelem – használati meleg víz előállítás, fűtésrásegítés, elektromos áram termelés)
- Tarpa (Bereg Kincsei – helyi termékek boltja. Itt mindenki feltöltheti kiürülő aszalt-gyümölcs, lekvár és „Bereg-vére” készleteit.)
- Nyíregyháza 
Visszaérkezés: előreláthatólag délután 1700 óra
Jelentkezés feltétel: jelentkezési lap kitöltése és Egyesületünkhöz személyes vagy elektronikus úton történő eljuttatása ( szokezs@e-misszio.hu).
Bérelt busszal érkezők esetén a jelentkezéseket a útiköltség befizetését követően áll módunkban véglegesíteni (1.500 Ft/fő). A fizetés történhet Egyesületünk irodájában személyesen, vagy átutalással (Számlaszámunk: Szabolcs Takarék - 68800109-11077444).
További információ: E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület - 42/504-403, Szőke Zsuzsa – 20/431-8086, szokezs@e-misszio.hu, valamint www.csiperkeerdeiiskola.hu.
Üdvözlettel:
Tömöri László
E-misszió Egyesület
Kató Marianna-Pólus Online