A közelmúltban Dr. Szöőr Anna jogász, pszichológus, a Magyar Főnix Mozgalom alelnöke, svédországi előadása után kérdésként felvetődött az Új Színház ügye, mert nem sokkal az érkezése előtt Dagens Nyheter c. napilapban egy Rosenberg Erwin nevű Magyarországon született illető fejtette ki nem túlzottan pozitív véleményét. Ebben az irományban többek közt olvasható, hogy elmosódott a választóvonal a Fidesz és a szélsőjobb között, illetve most egy nyíltan szélsőjobbos, antiszemita körnek adtak színházat.
Kik és milyen témakörben hívták meg előadni?
A stockholmi Magyar Katolikus Kör évről évre felkér, hogy tartsak előadást az aktuális hazai politikai eseményekről. Mivel idén, november 4-én látogattam meg őket, az ez évi témám az 1956-os Forradalom és Szabadságharc leverése, valamint ennek hatása a jelenkori hazai közéletre volt. Nagyon érdekelte a magyar emigráció tagjait a dr. Képíró Sándor,hajdani csendőr százados ellen, a jeruzsálemi Wiesenthal központ által indított megélhetési koncepciós per, amelyben Zétényi Zsolt ügyvéd úr mellett Képíró Sándor pszichológusaként vettem részt, - és a per felmentő ítélettel végződött.
Mennyire mérvadó Rosenberg Erwin írása a svédországi magyarok körében?
A Katolikus körben egyáltalán nem mérvadó, ugyanakkor a magyar emigráció nem csak keresztényekből és keresztyényekből áll. Óriási felháborodást keltett azonban katolikus körökben, hogy egy Paulay Ede u-ban, eldugott helyen lévő, közepes méretű, ugyanakkor magyar vezetésű színház, ekkora ellenállást váltott ki a Nemzetközi Zsidó Világszövetségből, hogy emiatt Rosenberg, a svédországi vezető napilapban kétoldalas cikkben fejtette ki a magyarság számára igen kedvezőtlen, lesújtó véleményét.
Ő is egy a hivatásos véleményformálók közül?
Rosenberg Erwin egy, a külföldön élő, magát magyar-zsidónak valló, hivatásos véleményformálók közül, aki rendszeresen média felületet kap. A nemzeti oldal világszintű elnyomottságának az egyik oka, hogy a Rosenberg félék nem hagynak minket a világsajtóban érvényesülni. Így minket soha sem illet meg az ártatlanság vélelme,lásd Képíró ügy, sem a hallgattassék meg a másik fél alapelve, lásd Dörner- Csurka Színház téma.
Lehet-e arról tudni, hogy a médiatörvénnyel és az alkotmánnyal kapcsolatban is megmozdulást szervezett Rosenberg Ervin?
Idén tavasszal szervezett rendezvényt a médiatörvénnyel és az alkotmánnyal kapcsolatban, ahová csak meghívásos alapon lehetett eljutni. A Katolikus kör tagjai azonban mégis részt vettek a megmozduláson, a magyarságot, kereszténységet védő hozzászólások kisebbfajta botrányt váltottak ki.
Ez az” úriember”, illetve a többi kinti megmondó ember felemelte-e a szavát azért, hogy Boldoghy Olivértől megvonták a szlovák állampolgárságot?
Erről nincs információm, - az interneten ugyanis erről semmilyen hírt nem találtam.
Az előadás után mit válaszolt az Új Színházzal kapcsolatos hallgatói kérdésekre?
A keresztény magyar emigráció tagjainak kifejtettem azt a vágyálmomat, hogy szeretnék egy olyan színdarabot, amely a Hegedűs a háztetőn-re rímel. Ott tudnillik a zsidó tejesember bárkinek odaadja a lánya kezét, csak a kereszténynek nem. Szeretnék az Új Színházban egy olyan előadást látni, ahol azon „könnyezünk”, hogy a keresztény apa nem engedi a gyermekének, hogy, -idézve a tejesembert- fészket rakjon együtt a hal és a madár. Boldogan válaszoltam a színházzal kapcsolatos hallgatói kérdésekre, miszerint végre lesz Magyarországon, magyar íróktól, magyar színdarabokat, hagyományos rendezésben bemutató Nemzeti Színházunk, mert Alföldy Róbert színháza minden, de nem az.
Mennyire megosztottak a svédországi magyarok?
Az elmúlt években sokat jártam az elszakított területeken és az emigráció köreiben. Mindenütt megosztottak a magyarok, sajnos a nemzetiek is, ez az egyéniségünkből, a magyar virtusból adódik. Pedig nekünk is van közös ellenségképünk: a kommunizmus és a liberalizmus. Ez a két fenyegető rémség kellene, hogy összekovácsoljon minket
Mi a tapasztalata, egy kör megír egy dokumentumot, és azt repítik széjjel a világ újságjaiba?
Konkretizáljunk. Egy liberális, globalista kör megír egy közleményt és azt repítik szerte-szét a világban, a háttérhatalmak szolgálatában.
Az egy világjelenség, hogy azokra, akik védik a hazai , a nemzeti érdekeket, akik patrióták, azokra rásütik a fasiszta és a náci jelzőket?
Világjelenség a tudatlanság. Hiszen mást jelent, mind a fasiszta,mind a nemzeti szocialista, de a nyilaskeresztes fogalom is. A nemzeti jelzőnek egyik sem feltétlen szinonímája.
Gondolom végignézte azt a rendezvényt, amikor a liberálisok tüntettek Márta István mellett a Paulay Ede utcában. Pszichológusként milyen kórismét állapított meg?
Végignéztem a hazai és a külföldi híradásokat is. Kíváncsi lennék, hogy akik ott voltak, azoknak volt-e egyáltalán bármilyen elképzelésük arról, hogy pontosan kik mellett és kik ellen tüntettek?
A tömeg könnyen traumatizálható, megváltozott tudatállapotba is kerülhet, ezáltal befolyásolhatóvá válik ,- nagyrészt erre épül a holocaust iparág.
Bennünk magyarszívűekben, magyarlelkűekben ez ellenérzéseket vált ki, így örömmel üdvözöljük a Dörner-Csurka színházat. Magam részéről nagyon várom a Trianonról szóló, Károlyi hazaárulását, a Jászi-féle szabadkőműves páhollyal való összejátszását leleplező, még most íródó drámát…
Dr. Szöőr Anna jogász, pszichológus, 
a Magyar Főnix Mozgalom alelnöke