2011. április 20-án 16:00 és18:30 között a Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Iroda az Esélyek Háza megszervezi az Esély Filmklubot az Egyetemi Nagytemplom alagsorában található Alfa és Omega Kávézóban (Debrecen, Egyetem tér 1.).
A repertoárban Szekeres Csaba rendezésében az Örvény című film szerepel majd. A vetítés után beszélgetésre kerül a rendezővel, valamint meghívott vendégeivel: L. Ritók Nórával (Igazgyöngy Alapítvány), Kiss Józsefné Olgával, Gonda Istvánnéval, Balláné Nagy Tündével, Püski Dániellel és Czibere Ibolyával.
Szekeres Csaba a kisebbségben élők őszinte hangú, elkötelezett krónikása, aki minden alkotásával a társadalom kollektív lelkiismeretének felébresztésére, és a közös felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozására törekszik.
Képileg és dramaturgiailag is jól átgondolt filmjében néhány, a társadalom peremére szorult embert avat hőssé mindenfajta didaxist, szenzációhajhászást és ferdítést nélkülözve. Eléri, hogy megértsük és megszeressük a szereplőit, pusztán azáltal, hogy mesélteti őket az életükről. Az Örvény egyszerre segélykiáltás és fenyegetés. Jó lenne, ha minél többen meghallanák.