A Debreceni Kereszténydemokrata Társaskör tisztelettel meghívja Önt és barátait Molnár Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt Szakértői Tanácsának elnöke, volt országgyűlési képviselő a „Kárpát-medence értékei” című könyvének a bemutatójára 2011. január 31-én (hétfőn), a Benedek Elek Könyvtárba (Debrecen Piac u. 68.sz.) 17 órára.
A szerző könyvét a helyszínen dedikálja, amely meg is vásárolható.
Vajon ismerjük-e valójában hová születtünk? Mi vesz bennünket körül? ismerjük-e őseinket, kultúránkat, magyar nemzetünket? Molnár Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke Kárpát-medence értékei című könyvében többek között ezekre a kérdésekre és sok más egyébre is választ kaphatunk.
„Az Európai Unióba lépve a nyugati országok nem értik, mit jelent nekünk a Felvidék, mit jelent Erdély, mit jelent a Délvidék. Ha Kárpát-medencéről beszélünk, az egy olyan egységes földrajzi tájegység, ami számukra kezelhető, számunkra pedig nemzetünk és bizony más nemzetek történelmét is jelenti. Ezzel a fogalommal már megalapozhatjuk múltunk és jelenünk értékeinek biztonságát. A számunkra fontos értékek nem csak a mai határainkon belül találhatók meg, hanem a történelmi Magyarország területén mindenhol. Ezek többsége kifejezetten a magyarsághoz kötődik, magyar érték, de a népek együttélése, egymásra hatása sok közös értéket is teremtett az évszázadok során. Ezekre nem mindig mondhatjuk, hogy színtiszta magyar értékek, de a miénk is, fontosnak tartjuk, sok esetben más itt élő népekkel együtt. Meg kell tanulni végre mindenkinek, hogy nem kisajátítani kell, hanem megbecsülni közös értékeinket.” (Részlet a könyvből)
Üdvözlettel:
A Társaskör szervezői