Január 31., kedd 19 órakor Hegedűs D. Géza idézi meg Csernus Tibor: Három lektor c. képének történetét Domokos Mátyás: Képregény c. írásával. Ott lesz maga a festmény, s talán valaki a kép szereplői közül.

A festő 1955-ben készült, idővel emblematikus jelentőségűvé vált korai nagy művének fordulatos sorsa az azóta eltelt több mint fél évszázad magyar történelmének tart tükröt. S ha ezt nem is "görbe tükör" módjára teszi, a róla szóló írás szerzője okkal választotta mottóul Mándy Iván szavait: "Nem a művészet: az élet szürrealista." Hegedűs D. Gézával régóta terveztük e történet elmesélését, amire most méltó alkalmat teremt új Csernus-kiállításunk.

Belépés:
– egységesen 1.500 Ft (kedvezmények nem érvényesek);
– 2012-re szóló "művészeti program"-kártyával (http://kogart.hu/kogart/pmembership_content.jsp) rendelkező pártoló tagjainknak díjmentes, a kártyát a helyszínen fel kell mutatni! KÁRTYAIGÉNYLÉS: http://www.kogart.hu/letoltes/kartya/kartya2012.htm

Helyszín a KOGART Ház 2. emeleti kiállítótere (a pénztár fölötti szint). A pénztár napközben és 18 órától folyamatosan nyitva tart.

A Baráti Kör pártoló tagjai kiállításainkon és egyéb rendezvényeinken számos kedvezményt élveznek. A pártoló tagság és a hozzá járó "művészeti program"-kártya naptári évre szól, ezért most, 2012 elején, első programjaink indultával különösen érdemes egész évre szóló pártoló tagságot és kártyát igényelni.