Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség debreceni szervezete örömmel értesült  a debreceni Amsterdam Shop csütörtöki bezárásáról, amelyet fontos lépésként értékelünk a magyar fiatalok drogfogyasztásának visszaszorítása érdekében. A belvárosi üzletben a debreceni fiatalok eddig, minden nehézség nélkül juthattak hozzá olyan, legálisan árusított, kábítószernek nem minősülő anyagokhoz, melyek a marihuánához hasonló hatást produkálnak. 

A múlt kedden, a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban elhunyt, 20 éves fiú tragédiája is bizonyítja, hogy milyen veszélyekkel jár a designer drogok fogyasztása. A Nemzeti Drog Fókuszcsoport, nemrégiben megjelent, 2011-es országjelentésében rámutat, hogy sajnálatos módon egyre több és egyre fiatalabb korcsoportot érint e tudatmódosító szerek alkalmazása.

Az IKSZ kiemelt helyen kezeli a magyar fiatalok drogprevenciós felvilágosítását, illetve minden, a kábítószer fogyasztást megnehezítő törekvést.

Az IKSZ teljes mértékben kiáll a kormány drogpolitikája, a büntető törvénykönyv, ilyen téren való szigorítása mellett, illetve szorgalmazza a terjesztőkkel szembeni mielőbbi, zéró tolerancia alkalmazását.
Korbeák György
Elnök, IKSZ Debrecen
06-20-49-59-025