Tizedik, jubileumi alkalommal borult rózsaszínbe a Lánchíd október 2-án. A hídon átvonuló többezres tömeg ismét a mellrákszűrés fontosságára és a megelőzésre hívta fel a figyelmet. A sétán részt vett Schmittné Makray Katalin, az Egyesület fővédnöke; Dobó Kata, az egyesület korábbi arca; a jelenlegi arcok, Ungár Anikó, Detre Diána, Tóth Gabi, Sebestyén Márta akihez nővére, Tóth Vera is csatlakozott; továbbá Kozó Liza, mellrák túlélő, a „Nagy mell - kis mell - nincs mell – Neked mi fontos?” plakátkampány arca; Sütő Enikő, modell; Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor és az idei Miss World Hungary, Szunai Linda.
A sétát megelőző színpadi programokon felléptek Szente-Veress Adrienn, a Dumaszínház tagja, Tandi Flóra, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Vásáry André és Tóth Vera. Délután Zumba flash mob, jeltánc és mellrák túlélők hastánca szórakoztatta a közönséget.
A Clark Ádám téren a Fiskars mellrák ellen kiadott rózsaszín ollóival szalagot vágtak át az arcok, a Főkertnek köszönhetően pedig a szalag alakú rózsaszín virágágyat erre az estére születésnapi tortaként 10 gyertyával diszítettek fel, amit az egyesület alapítói, arcai és támogatói gyújtottak meg. A résztvevő tömeget egy flash mobra is mozgosították a szervezők: szalagalakzatba összeállva rózsaszín lapokat tartottak a fejük fölé.
A híd két oldalán idén is rózsaszín világítást kapott a Lánchíd 19 design hotel és a Hotel Sofitel, mely utóbbi egész októberben pinkben fog pompázni.
A rendezvényen kíszült fotók itt tekinthetők meg:
http://www.egeszseghid.hu/esemenyek/galeria/40
2011-ben a Vileda is csatlakozott a mellrák elleni figyelemfelhívó kampányhoz: egy pink felmosószettel kedveskedik a háziasszonyoknak. A szett a Vileda 3Action nyeles gyorsfelmosó és hozzá tartozóVileda Supermop vödör csavarókosárral, a legnépszerűbb Vileda termékek egyike, melyek az akcióra különleges, a mellrák elleni küzdelem jelképévé vált színben, rózsaszínben kaphatóak. A limitált kiadású Pink Vileda gyorsfelmosó szett elérhető az Auchan, Tesco, Cora, Interspar, Spar, Metro, Baumax, OBI, Praktiker, Bauhaus és Kika áruházakban.
A termék eladásából a Vileda az Egészség Hídja Összefogást támogatja.