Az asszony élettársa autóján töltötte ki haragját


Egy váchartyáni házhoz kértek rendőri intézkedést február 12-én délelőtt, miután az ott lakó idős nő durván megrongálta élettársa kocsiját. Előzőleg vita alakult ki közöttük a férfi lányának anyagi támogatása miatt. A pár életében a kisebb-nagyobb viták, súrlódások nem volt szokatlanok, sőt akadt, hogy tettlegességig fajult a dolog – közölte a rendőrség.

A férfi megálljt parancsolt élettársának, erre az asszony ultimátumot adott: ha megpróbál elmenni, összetöri az autóját. A döntést azonban nem várta meg, egyik kezébe egy baltát, a másikban egy botot markolva kezdett körözni az udvaron álló jármű körül, miközben ordítozott. A férfi elvette tőle a baltát, így az asszony a bottal kezdte ütni a szélvédőt, a visszapillantó tükröket, a lámpákat, a motorháztető és a sárvédőelemet is. A kárt fél millió forintban határozta meg a tulajdonos.

A nő a kihallgatásán beismerte tettét, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy élettársával jó kapcsolatban voltak, de a férfi nagykorú lánya miatt nem volt felhőtlen a viszonyuk.

„Ebből vita is alakult ki, amely sajnos odáig fajult, hogy összetörtem a kocsiját a kezem ügyébe eső fadarabbal, mérges voltam, teljesen elvesztettem a fejem” – vallotta a nő, aki megbánta tettét.

A rendőrség a 72 éves asszony ellen a rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.