A brit trónörökös szerdán érkezett előre be nem jelentett látogatásra Lengyelországba  

Megkoszorúzta csütörtökön az ismeretlen katona sírját Varsóban Vilmos herceg brit trónörökös, hogy lerója kegyeletét azok előtt a lengyelek előtt, akik a korábbi háborúk során életüket vesztették.

Vilmos walesi herceg, aki korábban maga is a Brit Királyi Légierő helikopterpilótájaként szolgált, lengyelországi látogatásával Nagy-Britannia elismerését akarta kifejezni Varsónak az ukrán hadseregnek nyújtott támogatásáért, illetve az ukrajnai menekültek megsegítéséért.  

A brit trónörökös szerdán érkezett előre be nem jelentett látogatásra Lengyelországba, ahol brit alakulatokat keresett fel az ukrán határ közelében lévő Rzeszów egyik támaszpontján.

„Pusztán azért akartam személyesen eljönni ide, hogy megköszönjem mindazt, amit tesznek, vigyáznak mindannyiunk biztonságára és rajta tartják a szemüket azon, hogy mi történik” – mondta a katonák előtt a trónörökös.    

Csütörtökön Varsóban ukrajnai menekülteket keresett fel, a koszorúzást követően pedig fogadja őt Andrzej Duda lengyel államfő.

Nagy-Britannia határozott támogatója annak, hogy meg kell erősíteni a NATO keleti szárnyát az Ukrajna elleni orosz támadás fényében. London katonákat küldött Lengyelországba és a balti államokba, és több mint 2,3 milliárd font (998 milliárd forint) katonai segélyt nyújtott Ukrajnának, valamint 220 millió font (95 milliárd forint) értékben ígért humanitárius segítséget.