Miután több tanú is Hágába utazott, hogy tanúvallomást tegyen a Fehér Sisakosok ellen, ahol elmondták, hogy a dúmai vegyi támadás soha nem történt meg, az USA állítólag befagyasztotta a szervezet finanszírozását.
A Nobel-békedíjra jelölt Fehér Sisakosok elnevezésű szervezetet, amelyet a média egy önzetlen “humanitárius csoportként” festett le, többször is rajtakapták, hogy segítik a terroristákat, és az Egyesült Államok állítólag befagyasztotta a pénzeszközeiket. A lépés közvetlenül azután történt, hogy az állítólagos dúmai vegyi támadás szemtanúi tanúvallomást tettek a Hágai Vegyifegyver-tilalmi Szervezet majd újságírók előtt is arról, hogy a Fehér Sisakosok videója csupán ürügyként szolgált az USA által vezetett Szíria elleni csapáshoz, ami megrendezett eseményeket mutatott be.

Csütörtökön a CBS arról számolt be, hogy a külügyminisztérium “aktív felülvizsgálat alá” helyezte a csoport támogatását. Az alapok befagyasztása előtt az Egyesült Államok a csoport támogatásának körülbelül egyharmadát biztosította. Ez a lépés jelentős csapást jelent az állítólagos humanitárius csoport számára. (1)

“Ez egy nagyon aggasztó fejlemény,” – mondta a Fehér Sisakosok egyik tisztviselője. “Végső soron ez negatívan hatna a humanitárius munkások életmentő képességére.”

A CBS jelentése alapján egy külügyminisztériumi belső dokumentum szerint a Közel-Keleti Irodának április 15-ig megerősítést kell kapnia az adminisztrációtól, hogy zöld utat kapjon a Fehér Sisakosok finanszírozása, vagy a minisztérium kezdeményezi “a folyamat leállítását“.

Ezt a zöld jelzést soha nem kapják meg.

Fontos megjegyezni, hogy a pénzeszközök befagyasztásának ütemezése nagy viták közepette következett be, miután a dúmai tanúk állítólag hazugságon kapták a Fehér Sisakosokat, akik egy hamis támadást rendeztek meg, hogy eladják a világnak ezt a hamis eseményt és becsapják az Egyesült Államokat, hogy csapást mérjenek a szíriai ellenségeikre.

Nemrég írtuk meg, hogy szemtanúk kerültek elő, akik bizonyították, hogy a szervezet szándékosan rendezett meg egy hamis vegyi támadást és az utána következő állítólagos eseményeket egy helyi kórházban. Ezt követően a tanúkat Hágába szállították, hogy bizonyságot tegyenek a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) előtt a Fehér Sisakosok ellen.

A meghallgatást követő sajtótájékoztatón a kórházi személyzet és az egyik gyermek azt állították, hogy soha nem történt meg a támadás.

A videó volt az egyetlen nyilvánosan elérhető “bizonyíték“, amelyet a nyugat folyamatosan idézett, amellyel az Egyesült Királyság, Franciaország és az Egyesült Államok által indított összehangolt támadást igazolták Szíria ellen.


Ha a CBS jelentése igaz, és az Egyesült Államok valóban befagyasztotta a Fehér Sisakosok finanszírozását, akkor ez egy jelentős lépést jelenthet Washington részéről, hogy megakadályozzák, hogy a pénzeszközök a terroristákhoz és támogatóikhoz kerüljenek.

Bár a Fehér Sisakosok és a támogatóik azt állítják, hogy a csoport felelős 70000 ember megmentéséért, azok számára, akik közelebbről figyelik Szíriát kiderül, hogy az igazság pont az ellenkezője.

A Walid nevű felhasználó által posztolt 2017-es videó úgy tűnik, hogy a híres Fehér Sisakosokat mutatja, akik éppen az Al-Kaida sérült harcosairól gondoskodnak, akiket nemrég sebesítettek meg a szíriai csatatéren. Ez csak egy a sok videó közül, ami bizonyítékként szolgál, hogy a Fehér Sisakosok nem azok, akiknek tűnnek.



Miközben segítenek a sérült embereknek, függetlenül attól, hogy melyik “oldalon” harcolnak, ami egy nemes dolog, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a Fehér Sisakosok állítólag soha nem segítenek azoknak, akiket az ISIS sebesített meg. Számtalan szíriai polgár állította, hogy a csoport nem segít a sérült férfiaknak, nőknek és gyermekeknek, miközben csak azoknak nyújtanak segítséget, akik barátságosak az ellenállással.

A Fehér Sisakosokat az Egyesült Királyság, valamint számos más nemzetközi szervezet is finanszírozza. Ez lehet az oka annak, hogy mindig a lázadók kezén lévő területeken dolgoztak a nagyobb szíriai konfliktusban. A Fehér Sisakosok valójában a nyugat propaganda szárnyaként szolgálnak, hogy befolyásolják a közvéleményt a szíriai rezsimváltás érdekében.

Bizonyítékként elég csak Omran Daqneesh, egy szíriai fiú történetét felidézni, akit állítólag egy lebombázott épület romjai alól húztak ki. A Daqneeshről készült kép bejárta az egész világot, és propaganda eszközként használták fel Bassár el-Aszad szíria elnök ellen.

Az igazságot később többen is kiderítették, és nagyon valószínű, hogy az ellenzék maga semmisítette meg az épületet, amelyben Daqneesh lakott, majd felhasználták a képét, hogy táplálják azt a mítoszt, hogy a szíriai erők voltak felelősek a támadásért. (2)


(1) – https://www.cbsnews.com/news/u-s-freezes-funding-for-syrias
(2) – https://thefreethoughtproject.com/us-cuts-funding-for-white