Úgy tűnik, Klapka György biznisze rengeteg bosszúságot okoz az Aranyembernek, aki bevallása szerint csak jót akart, de boszorkányüldözésbe keveredett.
Klapka György már évek óta saját aranytömbjeiből kinyert aranykolloidot árusított, amit egyszerű asztali sóként is lehetett használni. Mindig is egyfajta csodaszerként emlegette, amelyet az ember szórhatott húslevesbe, pörköltbe, zöldségre, de a termékből inhalálót is készítettek.

A Gazdasági Versenyhivatal azonban a múlt héten közleményben tudatta, hogy a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette az Arany Só elnevezésű, aranykolloidos étkezési készítményét. Ezért pedig kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.

A hivatal bevizsgáltatta a szert, és az illetékes szervek szerint a kolloidoldatok nem fogyaszthatók sem élelmiszerként, sem étrend-kiegészítőként, így az Arany Só forgalmazása is jogszerűtlen.

– Persze hogy megbüntetnek, hiszen ők úgy gondolták, én nem aranykolloidot,hanem aranykloridot árulok, ami bizonyítottan mérgező. A határozat szerint ugyanis én maró hatású, sósavhoz hasonló anyagot akarok eladni, de ez nem igaz! – csattant fel Klapka György, aki azt mondja, a versenyhivatal adatai nem egyeznek meg a valósággal. Az Aranyember azt a levelet is eljuttatta a Lokálnak, amelyben az általa forgalmazott, gyógyhatású szer vizsgálatának eredményét tudatták. Ki is emeltünk azt a rész, ami miatt Gyuri bácsi felháborodott.

Ismereteink szerint az aranykolloidnak nevezett termékek általában arany ionnal beállított készítmények, amelyek valójában arany kloridot tartalmaznak, ami idegméreg és periférikus idegbetegséget okoz, érintve az agyat, gerincvelőt és a testben lévő összes idegpályát” – írják a határozatban.
– Nem árulok idegmérget! Teljes sületlenség, amit állítanak. Kérem szépen, nem mindegy, hogy az ember sós vizet vagy sósavat vizsgál. Rengeteg jótékony hatása van az aranykolloidnak. Ők összekeverik a szezont a fazonnal, egyszerűen nem ismerik ezt az anyagot. Ismertem az öreg Bérest, amikor ő kitalálta a cseppjeit rengetegen támadták: rendőrség, ügyészség mindenki. Most pedig a fél ország az ő készítményét szedi. Bolond világ! – háborgott Klapka, aki saját igazát szeretné  bebizonyítani.

– Megtámadom ezt a határozatot, mint a huzat! Néha azt érzem, boszorkányüldözés folyik ellenem. A magyarok nem tudnak nyitni az új felé, én pedig segíteni szeretnék. Külföldön ezzel a módszerrel – fontos kihangsúlyozni, hogy az orvosok által előírt gyógyszerek mellett – enyhíthetők egyes betegségek tünetei – folytatta az Aranyember, aki azt is elárulta, hogy ha valóban hibásan vizsgálták be a készítményt, több millió forintot bukhat az addig el nem adott készítményeken.