A világjáró tévészakács berágott, szerinte persze nem rosszak a kézműves sörök, de megváltoztatják a fogyasztási szokásokat.
Anthony Bourdain, a világjáró tévészakács többször kavart már vihart a műsoraival, de szerinte a leghevesebb támadásokat azért kapja, hogy általában a helyben csapolt akármilyen hideg sört választja az ételekhez, ahelyett hogy „lesétálnék tíz háztömböt valami mikrofőzdéhez, ahol valamilyen kibaszott Mumford és fiai IPA-t főznek. Ezen nagyon ki szoktak borulni”.

Bourdain általában is be van rágva a kézműves sörökre.

A tévészakács szerint a kézműves sörök nem rosszak, de teljesen megváltoztatták a sörfogyasztási szokásokat. Könyvében, az „Ízlések: egy szakácskönyv” címűben egy San Fraciscó-i kalandját írta le, amikor egy kézműves söröket felszolgáló bárban arra figyelt fel, hogy az emberek ahelyett, hogy megittak volna egy korsó sört, öt-hat apró pohárból kóstolgattak, közben jegyzeteltek.

„Ez így nincs rendjén, egy bárnak nem erről kéne szólnia" – állapítja meg. Szerint egy bárba becsípni kéne járni, nem söröket elemezni.