A Soros György által pénzelt aktivisták Európa-szerte problémákat okoznak. 
Átverhették a Belgrádban tartózkodó migránsokat az oda utazó aktivisták, akik úgy tájékoztatták őket: megnyílik a magyar határátkelő. Kedden 250 bevándorló fordult vissza a szerb főváros felé, amikor elegük lett a menetelésből a magyar határ felé.

„Allah segítségével átjuthatunk a határon” – nyilatkozott egy afganisztáni férfi, aki azzal a csoporttal indult kedden Belgrádból a magyar határ felé, amely később meggondolta magát. Arról számolt be, hogy Magyarországról érkező emberek úgy informálták őket: a referendum után megnyílik a röszkei határ. A mintegy 300 fős csoport kedden indult a magyar határ felé, annak megnyitását követelve, majd nagy részük inkább visszafordult, mert elfáradtak, és az eső is megeredt. Később kiderült: a férfiak felbujtásáért elsősorban a Soros György által jelentősen támogatott No Borders (Ne legyenek határok) nevű brit baloldali szervezet aktivistái a felelősek, írta a Blic című szerb napilap.

Vladimir Sjekloca, a Belgrád központjában lévő befogadóközpont vezetője arról számolt be, hogy az anarchisták csoportja személyes érdekek által vezérelve hergelte fel a migránsokat. Egyes információk szerint kívülről érkező férfiak fizikailag bántalmaztak is a parkban reggeliző és tüntetni nem akaró migránsokat. „Attól tartunk, hogy ezek az emberek manipuláció áldozatai, és a hosszú menetelés, amire rávették őket, akár az egészségüket is veszélyeztetheti. Ez történt akkor is, amikor vélhetően ugyanazok az anarchisták éhségsztrájkra vették rá őket” – mondta a vezető arra az esetre utalva, amikor júliusban több mint száz migráns kezdett éhségsztrájkba Belgrádban.

A No Borders aktivistái nem először szítják fel a migránsokat, Európa-szerte okoztak már fejfájást a hatóságoknak. „Ventimiglia a No Borders túsza. Ez a szervezet ösztökéli a migránsokat a már mindennapossá vált tiltakozásokra, amelyek a közrendet veszélyeztetik” – mondta augusztusban az olasz város polgármestere, amikor a több száz afrikai migráns foglalta el tengerparti fenyőerdőt és vasúti síneket a francia határon való átengedést követelve. A No Borders a calais-i tábor lebontásakor történt összecsapások során vált igazán ismertté, amikor a francia rendőrség többjüket le is tartóztatta.

Szerbia nincs könnyű helyzetben: jelenleg 6-7 ezer migráns tartózkodik az országban, akik Magyarország felé nehezen tudnának átkelni a határon, hazánkban ugyanis naponta 30 bevándorló menedékkérelmét veszik át. Szerdán a horvát vezetés is úgy nyilatkozott: nem kér a Szerbiában tartózkodó menekültekből. „A rendőrség erősen tartja a határt, és a most Szerbiában tartózkodó migránsok nem fognak Horvátországban rekedni, mert nem fogják őket beengedni” – hangsúlyozta Vlaho Orepic ügyvezető belügyminiszter.

„Azzal, hogy határkerítéseket emelnek, önző migrációs politikát folytatnak szomszédjaik számlájára. Ez tovább mélyíti az EU megosztottságát, nagy károkat okozva ezzel az egyes tagállamoknak” – írta Soros György amerikai üzletember a német Die Welt keddi számában. Kiemelte: az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból, biztonságos és rendezett módon. Ezenfelül „elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára”, ami becslések szerint évente 30 milliárd eurót jelenthet. „Ez szükséges ahhoz, hogy csillapítsuk a közvélemény félelmeit, és biztosítsuk az újonnan érkezők teljes körű integrációját” – írta.

Ismét bizalmas adatokat loptak el NSA-től

A londoni magyarok keményen visszavágtak a keménykedő brit belügyminiszternek

Rendszeresen megerőszakolta a gyerekeket a 13 éves

El sem tudood képzelni, hogy hol csaptak le most a terroristák

Nem ez az első eset! 25 milliót sikkasztott egy tolnai hivatalnok