A Teréz körúti merénylőről közzétett, kiélesített kamerafelvételeken szembetűnő: a férfi headsetet visel, egyik mozdulata alapján szinte bizonyos, hogy telefonált valakinek a robbantás előtt.
Sok apró, ám annál értékesebb részlet fedezhető fel a Teréz körúti robbantót megörökítő kamerafelvételeken. Ismeretes: a férfi ak­ció­ja előtt betért egy közeli CBA-üzletbe, a boltban készült felvételeken egészen élesen látható a horgászkalapos arca. Így az is tökéletesen kivehető, hogy a fantom a mobiltelefonokhoz használatos headsetet visel, mozdulatai alapján úgy tűnik, hogy amint belép az üzletbe, befejez egy beszélgetést, bal füléből kiveszi a fülhallgatót, a zsinór végig hanyagul lóg kabátja előtt, miközben ő a sorok között árut keresgél. Minden bizonnyal a hatóságokat is ér­dekli, hogy a merénylő kivel és miről beszélt – már ha valóban egy telefonbeszélgetés vége látható a felvételeken.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőnek is feltűnt a férfi kabátja előtt fityegő fehér színű zsinór.

– Az elkövető is figyeli a médiát, nem akarok neki tippeket adni, de az nyilvánvaló, hogy a rendőrség utána tud menni, hogy adott körzetben kik és hogyan használtak telefont. Az is nyilvánvaló, hogy a rendőrség dolgozik ezen, és ennek lehet eredménye. Ugyanakkor ilyenkor több variáció is létezhet, és egyiket sem szabad elvetni. Még az sem kizárható, hogy egy pszichésen sérült emberről van szó, aki a képek rögzítése idején éppen zenét hallgatott. De az is lehet, hogy egy teljesen átlagos dologról folytatott telefonbeszélgetést valakivel, például arról, hogy mi lesz a vacsora. Egy ilyen beszélgetés alibiteremtésre is szolgálhat. De persze az is egy forgatókönyv, hogy az elkövetőnek társa van – tette hozzá Tarjányi.

Megkeresésünkre Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Fő­ügyészség szóvivője annyit közölt: a nyomozás minden részletre kiterjed, de ezekről nem kívánnak tájékoztatást adni.

Közben a Magyar Idők úgy értesült: a katonai titkosszolgálat már a speciálisan kiképzett, harci tapasztalatokkal is rendelkező, de leszerelt katonák, zsoldosok és légiósok között is keresi a Teréz körúti robbantás tettesét. A férfi a detonáció előtt, közben és után is olyan higgadt tudott maradni, hogy elképzelhető, nem először hozott működésbe robbanószerkezetet éles helyzetben.

Öngyilkos merénylők gyűrűjében rekedt 3 gyerekével a magyar anya

Milliárdokért cserébe lehet, hogy visszafogadja menekültjeit Afganisztán

Lassan elérkezik az öregedés vége és akár több száz évig is élhetünk

Jönnek! Katonai menet tempót diktálva közelednek a migránsok a magyar határhoz, útjukat végig balhézzá

200 ezer SIM-kártyát vehettek Magyarországon a terroristák