A milliárdos kifejti, hogy Európa elöregedő népességére való tekintettel több előnye van a migrációnak, mint amennyibe az integráció kerül. A menekültválság és az általa előidézett brexit-tragédia megerősítette az idegenellenes, nacionalista mozgalmakat, amelyek most igyekeznek megnyerni az előttünk álló választásokat, mint például a franciaországi parlamenti választást, a hollandiait vagy a németországit.
Az EU tagországai ahelyett, hogy összefognának e fenyegetés legyőzésére, egyre kevésbé állnak készen arra, hogy együttműködjenek egymással – írja a Mandiner által szemlézett Die Welt hasábjain.

Itt vannak George Soros ötletei:

Először is: az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból, mégpedig biztonságos és rendezett módon.

Másodszor: az EU-nak vissza kell nyernie az ellenőrzést külső határai fölött.

Harmadszor: az EU-nak elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára. Becslések szerint ez évente 30 milliárd eurót venne igénybe.

A milliárdos szerint ezek fontosak, hogy lenyugtassák a közvélemény félelmeit, megszüntessék a menedékkérők kaotikus áradatát, biztosítsák az újonnan érkezők teljes körű integrációját.

Visszabuszozott Belgrádba az utolsó bevándorló is

Bayer Zsolt: A strasbourgi bíróság bőrt húz a fogára, és elhúz a halál f@szára

Egy romániai magyar migráns árnyalt véleménye

Megdöbbentő! 600 ezer volt a számlájukon mégis több milliárdnyi hitelt kaptak

Egy migráns, négy római templomot vert szét egymás után


Forrás: 888.hu / Die Welt