Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára – mondta a Demokratikus Koalíció szóvivője.
A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba Donald Tuskhoz, az ET elnökéhez fordult az ügyben – idézte fel Gréczy Zsolt a keddi sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, a válaszlevél szerint a magyar miniszterelnök is igennel szavazott arra a határozatra, amelyikben az is áll, hogy “valamennyi, tavaly decemberben elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, a migránsok unión belül történő áthelyezésére vonatkozó határozatokat, valamint a visszaküldést és visszafogadást biztosító intézkedéseket is beleértve”.

A levél szerint a miniszterelnököket és elnököket tömörítő Európai Tanács egyhangúlag fogadta el a határozatot, vagyis a dokumentumot Orbán Viktor is aláírta.

A népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból még szerencsés is a magyar kormányfő számára, mert nem kell szembemennie saját korábbi döntésével, “a kvóta elfogadásával” – fogalmazott Gréczy Zsolt. Arra is kitért, hogy a pozsonyi uniós csúcson az is kiderült, hogy nem lesznek kötelező kvóták.

Soros György tanácsai a migránsok elhelyezésével kapcsolatban

Visszabuszozott Belgrádba az utolsó bevándorló is

Bayer Zsolt: A strasbourgi bíróság bőrt húz a fogára, és elhúz a halál f@szára

Egy romániai magyar migráns árnyalt véleménye

Megdöbbentő! 600 ezer volt a számlájukon mégis több milliárdnyi hitelt kaptak