Felavatták az Új Hidegkúti Nándor Stadiont, az MTK új otthonát.
Az MTK eddig használt stadionját 1947-ben adták át, az egyik legrégebbi létesítmény volt Magyarországon, az NB I-ben pedig egyedülállóan réginek számított. Tény, hogy az MTK sosem számított a legnépszerűbb csapatnak, a stadion állapota miatt viszont várható volt, hogy új fog épülni.

A legtöbb csapat szurkolói ilyenkor boldogok, örülnek, hogy szeretett klubjuk végre európai körülmények között játszhat, nem pedig egy grúz másodosztályban is gáznak számító stadionban.

Tegyük hozzá, hogy nem kell ahhoz az MTK szurkolójának lenni, hogy az ember sajnálja a régi pálya elvesztését. A régi Hungária körúti stadionnak volt egy olyan légköre, ami megfogott mindenkit, aki szereti a focit és a hagyományokat. Én is sajnáltam, hogy lebontják.

Viszont az lenne ilyenkor várható, hogy a szurkolók napról-napra várják, mikor készül már el az új létesítmény, mikor ünnepelhetik végre csapatukat az új szentélyben.

Nem ez történt az MTK esetében. Persze a játékosok, klubvezetők mind lenyilatkozták, hogy milyen jó, hogy elkészült végre a stadion. Azonban első sorban nem nekik, hanem a szurkolóknak épült az aréna, nekik kellene a legjobban örülniük. Ők viszont hálából kifütyülték a klub elnökét és a miniszterelnököt is. Azokat, akiknek köszönhetik, hogy nem egy omladozó lelátóra kell ezután kijárniuk.

Felmerül a kérdés, hogy nem provokátorok voltak-e a fütyülő, bekiabáló nézők?

Miért?

Az MTK hazai mérkőzésén emberemlékezet óta nem volt 4600 néző. Amikor legutóbb bajnok lett a csapat, 2008-ban, akkor az utolsó hazai mérkőzésen, a Tatabánya ellen 2500 néző volt kint, míg a bajnokavatón Sopronban 2000.

Nyilván sokan kimentek megnézni az új stadiont olyanok is, akik nem járnak egyébként meccsre. A Sporting viszont kétséges, mekkora vonzerővel bír, azért nem egy Barcelona, ráadásul lehetett sejteni, hogy nem az első csapatával érkezik majd a lisszaboni csapat Budapestre. Tehát kint volt legalább 2500-3000 olyan néző, aki amúgy nem jár MTK meccsre. Egy ekkora stadionban pedig 50-100 ember bőven elég ahhoz, hogy fütyülésével és bekiabálásával megzavarjon egy beszédet. Nem egy merész kijelentés ezek alapján, hogy könnyen lehettek provokátorok a stadionban.

Ismert tény, hogy az MTK hagyományait tekintve az egyik leginkább baloldali csapat a mai NB I-ben, mégis nehéz elképzelni azt, hogy a csapat valódi szurkolói akarták volna így lejáratni magukat akkor, amikor végre elkészült az a stadion, ami az ő kényelmüket, örömüket fogja szolgálni.

Sokkal valószínűbb, hogy azok rendezték a füttykoncertet, akik amúgy nem fognak kijárni, viszont most nagyon boldogok, hogy megmutathatták Orbánnak.

Úgy újítják fel a 3-as metrót, hogy észre sem vesszük

A Népszaváról is lemondott az MSZP

Kozmikus hangzás a MomKULT színpadán

Szökésének titkairól vallott a Viszkis

Szigetszentmiklósi botrány - atrocitások érik a szülőket