A munka szempontjából az egyik leghangolóbb érzés, mikor rájössz, hogy nem vagy megfizetve - áll a Business Insider cikkében.
Egy 2014-es tanulmány szerint az alkalmazottak 39 százaléka hitte azt, hogy nem kap tisztességes fizetést a munkahelyén. Biztosra menni azonban nehéz.

A munkáltató általában a dolgozók fizetését nem köti mindenki orrára, így nem mindig könnyű kitalálni, hogy másokhoz képest mennyit keres az ember.

„Ha hajlandó vagy egy kis időt fektetni ebbe, és figyeled a jeleket, akkor rájöhetsz magadtól is, hogy emelést kérj, vagy kisétálj az ajtón” – mondta Lynn Taylor, munkahelyi szakértő.

Íme a jelek, ami arra utalnak, hogy kevesebbet keresel, mint amennyit kéne.

Hasonló munka több fizetésért

„Ha több olyan, vagy hasonló pozíció is van a cégnél, amilyenben dolgozol, és magasabb fizetésért írták ki őket, akkor bizony ez egy árulkodó jel” – mondta Taylor.

Jobb, ha mindig tisztában vagy vele, mennyit ér egy-egy pozíció a cégnél, így magad is helyre tudod tenni, hogy tényleg annyi fizetést kapsz-e, amennyit megérdemelsz.

A cég bevétele nőtt, de a fizetés alig

Ha a cég, ahol dolgozol privát, akkor nehezebben mérhető a növekedés, mint egy államinál. Valószínűleg azonban a menedzsment tájékoztatja a dolgozókat, ha a cég szekere jobban megy.

„Ez egy lehetőség, hogy mélyebbre áss. Ha előállnak a ténnyel, hogy a cég egy év alatt 20 százalékos növekedést produkált, de a fizetésed nem moccant semmit, ez egy erős érv az emeléshez.”

A kutatások szerint alulfizetett vagy

„Mindig légy felkészülve abból, hogy az állásod mennyit ér a piacon. Ehhez rengeteg online forrás van” – mondta Taylor.

Kerr szerint jó kiinduló pont lehet egy kalkulátor, ami megmondja, hogy ezzel a tapasztalattal, iskolázottsági szinttel, nyelvtudással és tapasztalattal hol kéne most lenned.

A kezdő fizetésed nem igen változott

Gondolj vissza, mennyiért vállaltad el az első munkád. Talán elfogadtad az alacsonyabb fizetést is, mert el voltál keseredve.

Most gondolj arra, mennyit fejlődtél azóta. Ha a jövedelmed azóta nem sokat változott, bizony alul vagy fizetve.

„Nehéz lesz felzárkóznod, ha alacsonyan kezdted” – mondta Taylor.

Kevesebbet keresel a kollégáidnál

Habár az emberek keveset beszélnek nyíltan a pénzről, és számos cégnél ez az adat titkos is, lehetnek olyan szituációk, amikor feljön a téma.

„Ha leesik az állad a hallottaktól, akkor jó esély van rá, hogy alul vagy fizetve.”
A felelősség nőtt, de a fizetés nem

„Ha a főnök csak úgy halmozza a feladatokat,  az extra munkát, és főleg, ha több felelősséggel bíró munkát ad, de a fizetésed nem mozdul - és még csak nem is beszéltek az emelésről - ez lehet annak a jele, hogy nem kapsz annyi fizetést, amennyit megérdemelnél” – mondta Kerr.

Egy másik jel, hogy ha ranglétrán feljebb jutottál, de ez nem látszik, mikor megkapod a béred.

Olyan munkád van, amire nincs nagyon kereslet

Egyes munkákra nagyobb a kereslet, mint másokra. „A kiberbiztonság, a mérnökinformatika és a SEO marketing például speciális munkák, míg más pozíciókat automatizálnak, vagy van elég utánpótlás. Egy gyári munkás pozíció ma már általános a piacon” – állítja Taylor.

Körülötted mindenki bónuszokat kap

A kollégák sorra kapják az éves vagy teljesítményalapú jutalmakat, és te nem? Lehet, hogy érdemes a dolgok után nézni. Ki kell találnod, miért nem kapsz te is, főleg, ha nem vagy biztos benne, hogy megérdemled-e.

Az „örülök, hogy van munkám” felfogás

Beleestél abba a hibába, hogy azt gondolod, örülnöd kéne, hogy egyáltalán dolgozhatsz? A legtöbb menedzser ezt megérzi, és nem töri magát, hogy boldog légy, ha már alapból az vagy. Akár élből lemondhatsz a fizetésemelésről.

Több mint egy éve ugyanannyi a béred

Ha úgy érzed, hogy a felülvizsgálatod időszerű lenne, vagy már el is múlt emelés nélkül, akkor valószínűleg van okod azt hinni, hogy alulfizetett vagy.

Ha úgy érzed

Ha extra hosszú ebédszünetet tartasz, ellopod az irodaszereket, vagy más módokon próbálsz meg előnyhöz jutni, akkor lehet, hogy tudat alatt úgy gondolod alulfizetett vagy, és így próbálsz meg kompenzálni.

Ha magas a cégben a fluktuáció

Ha a pozitív munkahelyi kultúra ellenére magas a cégben a fluktuáció, akkor ez egy jel lehet, hogy a bérek nem érik azt a szintet, amit kellene.

Sosem tárgyalsz a fizetésedről

Kutatások igazolták, hogy ha meg sem próbálsz tárgyalni a fizetésedről, akkor a karriered során rengeteg pénztől eshetsz el. Így hát megéri venni a bátorságot, maximum nemet mondanak az emelésre.

A főnök kitérő válaszai

Úgy látod lehetetlen megbeszélni a főnökkel a hosszú távú karrierlehetőségeidet? Lehet, hogy nem szívesen beszél ilyenekről, mert az a fizetés megbeszéléshez vezetne, amire nincs felkészülve.

„Ez nem egy olyan dolog, amit a szőnyeg alá kéne söpörnöd hosszú időre, még ha a főnök azzal is próbálkozik” – mondta Taylor.

Elhanyagolható béremelés

Lehet, hogy kaptál fizetésemelést az elmúlt 1-2 évben, de az elhanyagolható, 1-3 százalékos volt? Cégtől, osztálytól, és ipartól is függ ugyan, de a skála alsó végén vagy.