A Demokratikus Koalíció azonnal feljelentette Jean-Calude Junckernél, az Európai Bizottság elnökénél Navracsics Tibort, amiért a fideszes uniós biztos vasárnap, a népszavazás kapcsán büszkén úgy nyilatkozott a PestiSrácok.hu-nak, hogy nemmel szavazott és nem Európára mondott nemet. Gyurcsány Ferencék emiatt ma Junckerhez fordultak, hogy az elnök indítson vizsgálatot a fideszes politikus ellen. A DK szerint uniós biztosként Navracsics nem élhetett volna szavazati jogával.  
Navracsics Tibor fideszes uniós biztos elleni vizsgálat lefolytatására szólította fel a Demokratikus Koalíció Jean-Calude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, amiért a magyar politikus vasárnap azt nyilatkozta portálunknak, nemcsak elment a vasárnapi népszavazásra, de nemmel szavazott és nem Európára mondott nemet. Navracsics véleménye szerint a kérdés nem Európáról, nem az uniós tagságunkról szólt. A DK a nyilatkozat miatt Jean-Calude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult, mert a baloldali párt szerint a fideszes politikus uniós biztosként ilyet nem tehetett volna.

A kollégáim sokszor megkérdezték tőlem, hogy a népszavazásunk valóban Magyarország uniós tagságáról szól-e. Amikor megmutattam nekik, hogy mi a kérdés, amiről szavaznak a választópolgáraink, belátták, hogy ez a kérdés teljesen jogos, hiszen egy ország belügye, hogy a belső döntéshozatali eljárását hogyan szabályozza – fogalmazott Navracsics Tibor a PestiSrácoknak a vasárnapi népszavazás után. A politikus azt is elárulta, hogy ő maga “nemmel” szavazott a kényszerbeteleőítésről szóló kérdésben.

Az elsőprő gyűzelmet tévesen vízionáló DK azonnal meg is ragadta az alkalmat, hogy a nyilatkozat miatt vizsgálatot indíttasson az uniós biztos ellen, aki a baloldali párt szerint kijelentésével megszegte az Európai Bizottság magatartási kódexét. Ez igen furcsa lépés, hiszen általában már az óvodában megtanulja az ember, hogy árulkodni csúnya dolog.

A Bizottság magatartási kódexe szerint ugyanis Navracsicsnak is minden esetben meg kell védenie az uniós döntéseket, illetve minden esetben a közös európai érdeket kell képviselnie. A szabályok szerint a “biztosoknak minden pártérdeken felül meg kell védeniük a Bizottság döntéseit, illetve nem tehetnek olyan megjegyzést, amely kétségbe vonja a Bizottság döntéseit”. Navracsics mindkét szabályt megszegte. – olvasható a DK honlapján.

A párt szerint ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell Navracsics állásából való felmentését.

68 százalék támogatja az alkotmánymódosítást

Késsel támadt egy férfi két rendőrre Brüsszelben! Gondolom becsületes belga bennszülöttek voltak!

30 évig saját szülei foglya volt egy német férfi

Európáért – tudatos, szervezett iszlámosítás zajlik

A népszavazásról józanul