Gyermekek üdültetésével foglalkozó alapítványt hozott létre huszonegy évvel ezelőtt a pedofília miatt elítélt fodrász. S. Miklós tanárként is gyerekek közelében dolgozhatott.
Szeméremsértésért nem jogerősen 1 év 4 hónap fogházra ítélték S. Mikóst, mert egy 15 éves fiút bezárt a fodrászüzletébe, fogdosott és pénzt ajánlott neki szexért. A férfinak nem ez volt az első ügye. S. Miklós a szocialisták önkormányzatiképviselő-jelöltjeként 1998-ban egy kisfiút szexuá­lisan zaklatott egy rendezvényen, amiért a gyerek apja fe­l­­pofozta. Az MSZP rögtön lemondatta a jelöltségről, az eset miatt pedig börtönbe került.

Csakhogy S. Miklós ekkor már három éve veszélyesen közel élt gyerekekhez. A vállalkozóként dolgozó férfi 1995-ben egy civil szervezettel társulva létrehozta a Járó Dóra Gyermekvédelmi Alapítványt, amely évente több száz rászoruló gyerek számára szervezett nyári táborokat, gyermeknapi és karácsonyi ünnepségeket. A birtokunkba került fotók tanúsága szerint Lagzi Lajcsi és Bódi Guszti is fellépett egy 2002-es rendezvényen, amelyen többtucatnyi 5-12 éves gyerek vett részt.
S. Miklós ráadásul ezalatt tanárként dolgozott egy csepeli szakmunkásképzőben, ahol fodrásztanoncokat oktatott a mesterség fortélyaira. Interjút is adott alapítványi tevékenységéről 2001-ben, a Köznevelés című folyóiratnak, Visszaadni abból, amit kaptam címmel. A férfi azonban végül tanári állását is elvesztette, mert állítólag 2006-ban újabb gyermekmolesztálási ügybe keveredett.

Telefonon kerestük a szakmunkásképzőt, az iskolaigazgató azonban azt ál­lí­totta, hogy nem is hallott S. Miklósról, mert ő csak 2010-ben ke­rült az intézmény élére.

Úgy tudjuk, S. Mik­lós egyedül él, feleségétől elvált, fia pedig rendőrtiszt.

Brit sajtó: kalapácsütést mértek a magyarok Brüsszelre