Nagy felháborodást keltett az Angela Merkel hívők táborában az a bejelentés, hogy a magyar és a bajor miniszterelnök október 17-én a bajor parlament dísztermében közös megemlékezésen vesznek részt. Az 1956-os októberi forradalom tiszteletére rendezett ünnepségen beszédet is mondanak majd – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.   Bajorország Merkel sértését tervezi a találkozóval – vélekednek azonban a SPD párt képviselői, akik azt mondják: Seehofer és Orbán az a két politikus, aki leginkább támadja Merkelt annak menekültpolitikája miatt.
Bajorországban a Merkel-hívők felháborodtak azon, hogy Orbán Viktor és a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer bejelentette: közös megemlékezést tartanak a magyarországi „békés forradalom” 60. évfordulója  alkalmából a bajor parlament dísztermében- írja a népszerű német napilap. A FAZ cikkében emlékeztet arra, hogy 1956-ban a magyarok a kommunista párt és a szovjet megszálló hatalom ellen küzdöttek.

Az SPD parlamenti vezetője, Markus Rinderspacher azonban felháborodásának adott hangot és azt mondta, nem vesz részt a rendezvényen és levélben tiltakozott a meghívás miatt, amit rajta kívül egyébként a zöld párt és az FDP is megkapott.  A FAZ úgy véli, hogy ez a “találkozó, amelyen Seehofer és Orbán beszédet mond majd, egy pofon Angela Merkel kancellárnak (CDU).”

A lap arra is emlékeztet, hogy nemrégiben Merkel találkozott Orbánnal, ahol külpolitikai kérdésekben egyeztettek, de nem közeledtek az álláspontok. A CSU és a Parlament nem érti a felháborodást és a kritikát.

“Az eseményre majdnem pontosan egy évvel ezelőtt kértek időpontot, amit meg is kaptak október 17-re,” mondta a tartományi parlament szóvivője, hozzátéve: áprilisban adta meg az engedélyt hivatalosan a kulturális eseményre a Parlament elnöke, Barbara Stamm. Mintegy 2400 Euro bérleti díjat kell fizetnie a helyiségért a magyaroknak, akik a rendezvényre mintegy 260 fő részvételét jelezték. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy az esemény sajtónyilvános lesz-e.  A FAZ pénteken megjelent írásában kiemelte azt is, hogy a magyar miniszterelnök “Európa-ellenes”politikát folytat és emlékeztetett arra, hogy Orbán kezdeményezte a népszavazást a kvótáról. “Bár a népszavazáson hiányzott a szükséges részvétel, de Orbán azt akarja, hogy konfrontáció legyen az EU és Magyarország között és bejelentette, hogy alkotmánymódosítást javasol.”- írja a napilap.

A világ legfiatalabb édesanyja egy 5 éves kislány

Súlyos rés az érintésmentes bankkártyákon: a te pénzed is veszélyben van?

Kisfia szeme láttára erőszakoltak meg egy édesanyát Merkel meghívottjai a szászországi Lüneburgban

Lopakodó tankereket tervez az USA

A Merkel-keblekre való orvosok és mérnökök is tömegesen állnak dzsihadistának