Az extrém korai pubertás egy aránylag ritka genetikai rendellenesség, az ilyennel élő gyerekek a szokásos 10-11 éves kor helyett 6-7 évesen kezdenek el kamaszodni. A statisztikák szerint ez a lányok 0,2, és a fiúk 0,05 százalékát érinti. 
Lina Medina még ehhez képest is kilógott a sorból. A lány 1933-ban született, és egy apró perui faluban, Tircapóban nőtt fel, az Andok oldalában, 2200 méteres magasság felett. Az édesanyja elmondása szerint 8 hónapos korában jött meg az első menstruációja, hároméves korában már rendszeres volt a vérzése, és négyévesen már láthatóan megnőttek a mellei. Amikor ötéves korában elkezdett nőni a hasa, először azt hitték, gonosz szellem szállta meg, később tumorra gyanakodott a család. A falu sámánja egyiket sem nem tudta meggyógyítani, így az édesapja bevitte a legközelebbi város kórházába.

Itt derült ki, hogy a kislány 7 hónapos terhes.

Linát a fővárosba szállították, ahol az ország legjobb orvosai vizsgálták meg, és megerősítették a terhesség tényét. Az esetből médiaszenzáció lett, egy helyi bulvárlap 5000 dollárt ajánlott a lány családjának, ha lefilmezhetik a szülést – de ezt a szülők elutasították. Az orvosok viszont komoly esettanulmányt készítettek róla, ami korabeli orvosi szaklapokban meg is jelent, így lett az eset jól dokumentáltan a legkorábbi szülés. Lina másfél hónappal a kórházba érkezése után, később, 1939. május 14-én, 5 éves, 7 hónapos és 17 napos korában császármetszéssel egészséges, 2,7 kilós fiúgyermeknek adott életet. Ironikus módon ez éppen anyák napjára esett abban az évben.
Mindez azt jelenti, hogy a kislány még az ötödik születésnapja előtt esett teherbe. A fiú, Geraldo az egész gyerekkorát abban a tudatban töltötte, hogy Lina a nővére, csak felnőtt korában tudta meg az igazságot. Negyvenéves korában csontvelő-elégtelenségben halt meg – és sosem derült ki, ki az apja. Lina sosem beszélt a fogantatás körülményeiről, az orvosok szerint elképzelhető, hogy egyszerűen nem emlékezett rá. Lina apját letartóztatták, és megvádolták nemi erőszakkal, de később bizonyíték hiányában a vádat elvetették. Az Associated Press hírügynökség újságírója évekkel később a környékről szóló riportjában azt írta, ezekben a falvakban az indiánok tradicionális ünnepei alkalmanként orgiákba torkollanak, és ilyenkor nem ritka a nemi erőszak.

Lina Medina most 83 éves, nyugdíjas, az ország fővárosában, Limában él. A második fia 1972-ben, 33 évvel az első után született. Máig ő tartja a legfiatalabban szült nő rekordját. Őszintén reméljük, hogy ez a csúcs sosem fog megdőlni.

Súlyos rés az érintésmentes bankkártyákon: a te pénzed is veszélyben van?

Kisfia szeme láttára erőszakoltak meg egy édesanyát Merkel meghívottjai a szászországi Lüneburgban

Lopakodó tankereket tervez az USA

A Merkel-keblekre való orvosok és mérnökök is tömegesen állnak dzsihadistának

Orbán: nem engem kell támogatni