Elfogtak egy férfit a rendőrök a csaknem egy hónappal ezelőtti Teréz körúti robbantás kapcsán – írja a 24.hu.

Azt egyelőre nem tudni, hogy valóban a robbantó került-e rendőrkézre.

A portálnak egy olvasója jelezte, hogy az M1-M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak. Az ügyben az Origo megkereste a Terrorelhárítási Központot, akik csak azt tudták megerősíteni, hogy a nap folyamán több akciójuk volt, de részleteket - így az autópályán végrehajtott bevetésről  - sem közöltek.

Kerestük a Központi Nyomozó Főgyészséget is, Nagy Andrea szóvivő azt mondta, hogy a nyomozás állásáról, így az elfogásról sem áll módjukban információt adni.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást.

Profi diverzáns is lehet a Teréz körúton 19 napja két rendőrt felrobbantó férfi. A merénylet utáni hosszú gyaloglásáról készült felvételeken nemcsak az látszik, hogy átöltözött, de a mozgása is megváltozott. Eddig egy olyan kép sincs, ahol a kamerába nézne.

A Teréz körúti robbantót volt rendőrök között is keresik: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai sorra keresik fel azokat a volt zsarukat, akiknek fegyelmi vagy más konfliktus miatt szűnt meg a munkaviszonya.

A Privátkopó ma arról írt, jelentkezett náluk egy volt fegyverkereskedő, aki felismerte a közzé adott videókról a merénylőt, Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélő „rendőrségközelinek" számító férfi volt.