Dunaújvárosban Barta Endre, a Jobbik önkormányzati képviselője és Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke együtt koszorúzta meg az 56-os hősök emlékművét. – írta az atv.hu a dunaujvaros.com-ra hivatkozva. A hírre a MIÉP helyi szervezete hívta fel a PestiSrácok.hu figyelmét.
A lap szerint az önkormányzati ünnepség a színházban folytatódott, amelyen átadták a Dunaújvárosért Díjakat. Az ünnepségen jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő is és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, aki ünnepi beszédet mondott

Az eseménnyel kapcsolatban a MIÉP a következőt nyilatkozta:

Magyar Igazság és Élet Pártja tisztelettel adózik 1956 hőseinek emléke előtt. Büszkeséggel tölt el minket a gondolat, hogy ez a kicsiny, de… nagyszerű és bátor nép szembe mert szállni egy világhatalommal. Mi is részt vettünk a koszorúzáson és azt ezt követő ünnepségen.

A tiszteletadástól minket nem tántorított el az a tény, hogy a forradalom utáni megtorlásokat véghezvivő MSZMP utódpártja, az MSZP is képmutatóan részt vett az eseményen. Azt azonban felháborítónak és a hősök emlékének meggyalázásának tartjuk, hogy a Pongrátz Gergelyt is megtévesztő, magukat nemzetinek hazudó Jobbik, az MSZP-vel közös koszorút helyezett el. Csurka Istvánnak igaza volt, nevezetesen, hogy a Jobbik az MSZP kamuszervezete. Összenő ami összetartozik.