Túladagolta a gyógyszert és az alkoholt, és emiatt meghalt egy pakisztáni migráns Szerbiában, ahol az elmúlt napokban több más incidens is történt: Szabadkán kiskorú lányt molesztáltak, Principovácon pedig tömegverekedés tört ki. Egyre több a migránsokkal összefüggésbe hozható bűneset az országban, ám a rendőrség – úgy tűnik – hallgat ezekről.
Nem a rendőrségtől, hanem a szerb menekültügyesektől tudható, hogy az a két férfi, aki Szabadkán megkísérelt megerőszakolni a kiskorú lányt, alkoholos befolyás alatt állt – jelentette a köztelevízió belgrádi tudósítója az M1 szombat reggeli műsorában, kiemelve azt, hogy a rendőrség nem adott ki eddig hivatalos közleményt a fent sorolt esetekre vonatkozóan sem.

Csak bolti lopásokról, trafikfeltörésekről, kábítószerfogásokról szólnak a jelentések – tette hozzá a tudósító.

Az is csak az ENSZ menekültügyi jelentéséből derült ki a napokban, hogy a sidi átmeneti befogadóközpontban, a szerb-horvát határ közelében az egészségügyi segítség ellenére meghalt egy illegális pakisztáni bevándorló, aki keverte az alkoholt a gyógyszerrel és túladagolta magát.

A köztelevízió tudósítója fontosnak tartotta megjegyezni: nem ritka látvány Szerbiában az olyan – főként afgán és pakisztáni – illegális bevándorló, aki sörrel a kezében járkál, illetve olyan benyomást kelt, mintha valamilyen kábítószer hatása alatt állna.

A szerb védelmi minisztérium a napokban azt jelentette, hogy a katonaság és rendőrség közös járőralakulatai tíz hét alatt 9300 illegális határátlépést akadályoztak meg a szerb-bolgár és a szerb-macedón határon.

Fontos kérdés azonban, hogy valóban fölhagytak-e terveikkel ezek a migránsok, akiket esetleg már kétszer, háromszor is feltartóztattak a hatóságok – vetette fel a tudósító, aki szerint Belgrádban mérhetően és ugrásszerűen nő a migránsok száma – kétségbe vonható tehát az, hogy mennyire sikeres a közös határőrizet.